Macfrut_Digital

Consiliul Concurenței analizează preluarea rețelei real de către Auchan

După ce în luna noiembrie 2012 Grupul Auchan a achiziționat de la METRO GROUP hipermarketurile real din Polonia, Rusia, România şi Ucraina, Consiliul Concurenţei a anunţat azi, 21 martie 2013, că analizează operaţiunea de concentrare economică prin care Auchan România SA preia controlul asupra real,- Hypermarket România SRL.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Deşi tranzacţia a fost notificată iniţial Comisiei Europene, Consiliul Concurenţei din România a fost considerată autoritatea cea mai potrivită pentru a realiza o analiză detaliată a pieţelor pe care Auchan îşi consolidează poziţia în urma preluării Real.

Auchan România este membră a Grupului Auchan, ce activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în 12 ţări. Real România este membră a grupului Metro, grup prezent în sectorul comerţului cu amănuntul şi cu ridicata de produse de alimentare şi nealimentare în mai multe ţări.

La începutul lunii martie, retailerul francez Auchan a primit aprobarea autorităților de concurență din Rusia de a achiziționa hipermarketurile real din această ţară.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,038 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Consiliul Concurenței analizează preluarea rețelei real de către Auchan
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: