cora România a deschis spațiile de reciclare coraVerde în toate cele 10 magazine ale sale

cora România a deschis alături de Green Group, spațiile de reciclare coraVerde în toate cele 10 magazine ale sale. Cetățenii pot aduce aici aparatura electrica si electronica, PET-uri și doze din aluminiu pentru băuturi. De la cora, produsele pleacă la fabricile Green Group spre reciclare, iar clienții primesc în schimbul, lor vouchere de cumpărături în hipermarketurile cora.

Green Group a instalat la coraVerde două aparate, unul de colectat PET-uri și doze de aluminiu, celălalt pentru cântărirea aparaturii electrice și electrocasnice, acţiuni ce fac parte din programul Acord Voluntar, desfăşurat în parteneriat cu Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.

Pentru un PET, clienții primesc 0,05 lei, iar pentru o doză, 0,03 lei.

În ce privește aparatura electrica și electrocasnică, se primesc toate tipurile de aparate: frigider, mașină de spălat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, caloifere, aspiratoare, aparate de condiționat, filtre cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile și fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. În funcție de clasa de deșeu din care face parte deșeul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se oferă 0,8 lei/kg pentru un frigider, 0,6 lei/kg pentru fier de călcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile etc.

Anca Popescu, Director Magazin cora Pantelimon și Responsabil coraVerde:

„Cu toții ne-am gândit măcar o dată cum ar fi dacă nu am mai arunca PET-urile, dozele sau aparatele uzate la gunoi. Sisteme de reciclare foarte performante există de ani buni în străinătate și ne bucurăm că acum le inagurăm în premieră pentru România, la cora. Compania noastră are o filozofie în care mediul înconjurător este extrem de important și chiar am deschis anul trecut primele centre comerciale verzi din țară. Aceste sisteme aduc un câştig pentru toată lumea, dar cel mai important câştig ni-l aducem nouă înşine pe termen lung, prin protejarea mediului în care trăim.”

cora România este o companie cu o puternică orientare către protecția mediului, descizând anul trecut primele centre comerciale din România care au primit certificarea BREEAM de clădiri verzi de clasa A. cora România are în prezent 10 magazine, dintre care 4 la Bucureşti și câte unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanţa, Arad şi Bacău.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deşeurilor din România, ce cuprinde patru companii de profil: GreenTech SA – reciclează deșeurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibră sintetică poliesterică şi bandă PET din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA- tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice și GreenLamp Reciclare SA – tratează şi reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate. Companiile Green Group garantează pentru siguranţa că deșeurile sunt transportate de la centrul de colectare în mod corespunzator la fabrica de reciclare, pentru tratarea și reciclarea în conformitate cu Directiva Europeana şi legislaţia în vigoare.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Un comentariu la „cora România a deschis spațiile de reciclare coraVerde în toate cele 10 magazine ale sale”

  1. Pingback: Spatii de reciclare in hipermarketurile Cora | Amprenta Verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *