De la 1 iunie, Lidl va afișa la raft atât vechiul preț al produsului, cât și cel nou

De la 1 iunie, cota de TVA scade de la 24% la 9% pentru toate produsele agroalimentare, iar la Lidl, reducerea TVA-ului le va aduce clienților prețuri cu 12% mai mici și un plus direct în buzunarul lor.

Lidl - Reducerea TVA (3)Pentru a-i asigura pe clienți că prețul plătit este cel corect, Lidl demarează o campanie de informare, prin care le explică românilor cum procentul de 15% scăzut din valoarea actuală a TVA-ului se reflectă în noul preț al produsului ca o reducere la raft de 12%.

Astfel, dacă un produs are prețul net de un 1 leu, până acum prețul de vânzare era 1.24 lei ( 0.24 lei  reprezentând TVA-ul). De la 1 iunie, prețul de vânzare pentru același produs este de 1.09 lei (0.09 lei reprezentând TVA-ul), diferența dintre prețul inițial și cel de după reducerea TVA fiind de 15 bani, adică 12%.

Pentru a asigura transparența totală în ceea ce privește reducerea prețurilor prin aplicarea reducerii cotei de TVA, de la 1 iunie, Lidl va afișa la raft atât vechiul preț al produsului, cât și cel nou. O consecință directă și imediată a acestei reduceri, în ceea ce privește strict modul de calculare și afișare a prețurilor, este că vor dispărea prețurile psihologice de tipul „x.99 lei”, excepție făcând produsele aflate în promoție unde intervenția asupra prețului este suplimentară față de simpla reducere a cotei de TVA.

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » De la 1 iunie, Lidl va afișa la raft atât vechiul preț al produsului, cât și cel nou
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: