O zi în Centrul de Pregătire în Gastronomie la Metro Cash & Carry România

Situat în Metro Militari, Centrul de Pregătire în Gastronomie a fost inaugurat de către Metro Cash & Carry România în anul 2008, pentru a veni în sprijinul clienţilor profesionişti din domeniul ospitalier.

IMG-4314Centrul de Pregătire în Gastronomie este dispus pe o suprafaţă de 650 mp şi este dotat cu echipamente şi soluţii complete pentru orice tip de afacere tip HORECA. Este unic în România şi este al doilea centru de pregătire HORECA, ca mărime, din CEE. Din 2008, de când s-a creat centrul, peste 4.000 de cursanţi-clienţi din domeniul ospitalier au beneficiat de servicii de consultanţă gastronomică din partea specialiştilor Centrului.

În cadrul Centrului se organizează în principal sesiuni de pregătire pentru echipele de bucătari ale clienţilor METRO, iar de anul acesta, şi competiţia METRO Chef. În acest moment Centrul oferă peste 40 de cursuri diferite, precum gastronomie (lecţii de gastronomie pentru bucătari începători sau avansaţi), Ingrediente (informaţii despre cum se aleg, pregătesc ingredientele în funcţie de tipul de preparate), specificuri culinare (bucătărie italiană, românească, internaţională etc), deserturi, reguli şi reglementări cu privire la siguranţa alimentară, consultanţă în domeniul somelier  şi cursuri de bartending. Aceste cursuri sunt oferite în mod gratuit clienţilor METRO.

Echipa Centrului de pregătire în Gastronomie are în componenţa sa Chefi specializaţi în specificuri culinare variate, atât în ceea ce priveşte felurile principale, cât şi în deserturi. Consultanţii gastronomici METRO Cash & Carry România sunt:

Patrick Guibet, Executive Chef METRO Cash & Carry România, cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul culinar, dintre care 10 ani pe piaţa locală

Silvia Ailincăi, Pastry Chef METRO Cash & Carry România, cu o experienţă de peste 15 ani în industria hotelurilor de lux şi a restaurantelor de lux, ca expert pe zona de cofetărie şi patiserie

Constantin Eremia, Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România, cu o experienţă de peste 18 ani în domeniu, în restaurantele unor hoteluri de renume precum Novotel şi Sofitel, în restaurante din Germania şi SUA şi în croaziere de lux

Romeo Dunăreanu, Coordonator al Centrului de Pregătire în Gastronomie şi Barista specializat. Deţine certificare SKAE (Speciality Coffee Association of Europe) pentru Barista level 1. Totodată, Romeo Dunăreanu a absolvit cursuri de Barista (Barmania, 2010) şi de Somelier (Centrul de Pregătire în Gastronomie – 2012 şi Barmania şi Agenţia de Somelieri Winetaste.ro – 2013).

Competiţia METRO Chef şi cursurile oderite în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie se integrează în platforma HoReCa Support&Partnership (HS&P), unică pe piaţa locală de retail, care răspunde integral nevoilor variate ale clienţilor din domeniul ospitalier. Prin HS&P, se oferă clienţilor consultanţă 360, personalizată, în funcţie de nevoile specifice ale fiecăruia dintre ei.

Echipa retail-FMCG.ro a avut ieri parte de o experienţă culinară inedită în Centrul de Pregătire în Gastronomie Metro Cash & Carry România, unde a gătit alături de coordonatorii Centrului diverse feluri de mâncare, au preparat dulciuri şi aflat secretele unei cafele bine făcute, precum şi combinaţiile ideale de preparate culinare-vin.

Lângă noi au gătit cot la cot şi Lucian Blaga, Target Group Manager HoReCa în cadrul Metro Cash & Carry România şi bine-cunoscutul Horia Vîrlan, Maestrul în Arta Culinară.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la nesletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *