PROFI: 600 de magazine până la sfârșitul anului viitor

Astăzi, 28 mai 2015, reţeaua PROFI a deschis la Timişoara magazinul cu numărul 300, inaugurând în acelaşi timp şi alte noi unităţi în Bacău, Dej şi Izbiceni.

PROFI 300 Timisoara Dorobantilor“Ne străduim să dăm tot mai multă consistentă devizei magazinelor PROFI: Mai ieftin, mai bun, mai aproape!” a declarat Daniel Cîrstea, director general PROFI Rom Food. “Faptul că astăzi suntem cea mai extinsă reţea de retail modern arată că reuşim să fim pe placul celor peste un sfert de milion de cumpărători care ne calcă zilnic pragul.”

Magazinul 300 este un City amplasat în Calea Dorobanţilor nr. 3, cu o suprafaţă totală de 319.35 mp şi o sala de vânzări de 205 mp. Magazinul din Bacău este situate pe Str. Carpaţi nr. 15, la parterul unei clădiri de locuinţe şi funcţionează în format City, cu o suprafaţă totală de 327.47 mp şi o sala de vânzări de 217 mp. La rândul sau, cel din Dej este amplasat în Piaţă 16 Februarie Nr.3, tot la un parter, şi se prezintă în formatul standard, cu o suprafaţă totală de 492 mp şi o sala de vânzări de 360 mp.

Marcând apariţia unei noi localităţi pe harta PROFI, magazinul din Izbiceni este în format Standard, amplasat pe strada Pieţei nr.9, cu o suprafaţă totală de 593 mp şi o sală de vânzări de 420 mp.

Primele magazine PROFI au apărut la începutul anilor 2000, în Timişoara, iar din 2009, când erau doar 67 la număr, dezvoltarea a devenit fulgerătoare: în mai puţin de 6 ani s-a ajuns la vastă reţea de astăzi, iar planurile prevăd 600 de magazine la sfârşitul anului viitor şi continuarea expansiunii în anii următori.

Ideile bune, oamenii serioşi care formează marea echipa PROFI şi în special un imens volum de muncă de calitate au făcut că astăzi reţeaua să fie prezenţa în 144 de localităţi, atât urbane, cât şi rurale, din 40 de judeţe.

Această creştere a făcut că PROFI să devină la sfârşitul lui 2014 era al 15-lea mare angajator din România şi totodată cel mai mare angajator din vestul ţării. Astăzi PROFI se apropie vertiginos de cifra de 8000 de angajaţi, urcând rapid în topul angajatorilor.

Pentru că mărfurile să ajungă repede la magazinele reţelei, respectiv la consumatori, au fost create două mari depozite logistice la Cluj şi la Ploieşti.

Mai mult decât atât, PROFI şi-a propus să dea o şansă reală producătorilor români şi de aceea peste 80% din ceea ce se vinde prin aceste magazine este produs în România. Pentru a uşura accesul agricultorilor români la reţeaua PROFI şi totodată pentru a putea oferi consumatorilor legume şi fructe româneşti proaspete, au fost dezvoltate trei platforme specializate, la Timişoara, Cluj şi Bucureşti, urmând să se inaugureze încă una cât de curând şi în Moldova.

PROFI nu se gândeşte doar la vânzări. PROFI face şi acţiuni prin care susţine comunităţile în care activează. Din dragoste pentru copii, timp de trei ani a donat aproape 5.400 de calculatoare şi sute de videoproiectoare către sute de şcoli că să contribuie la mai bună pregătire a elevilor de astăzi pentru piaţă globalizată a muncii de mâine. Aproape jumătate de milion de elevi învaţă astăzi pe calculatoare donate de PROFI. Magazinele au dăruit, dar cei care au decis căror şcoli să le fie date aceste echipamente au fost clienţii PROFI.

Inspirate de aceleaşi sentiente nobile, în ultimii doi ani magazinele s-au asociat cu mai multe asociaţii şi organizaţii neguvernamentale pentru a mari aria de ajutor. Anul trecut au finanţat proiecte prin care în acest an se va moderniza o parte din spitalul de copii Louis Ţurcanu, din Timişoara (printr-o investiţie de peste 220.000 de euro, prin fundaţia Dăruieşte Viaţă), vor fi ajutate mai multe familii din nordul Moldovei sau vor fi operaţi la Bucureşti copii care suferă de inima (prin World Vision şi Inima copiilor). Anul acesta PROFI organizează o nouă competiţie la care participa 23 de ONG-uri cu proiecte pentru copii care mai de care mai interesante.

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » PROFI: 600 de magazine până la sfârșitul anului viitor
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: