Profi se opune deciziei de a închide duminica magazinele cu o suprafață mai mare de 800 mp

PROFI a declarat ieri, 27 mai, că Profi se opune deciziei de a închide duminica magazinele cu o suprafaţă mai mare de 800 mp, chiar dacă doar 2 magazine dintre cele 300 ale reţelei naţionale au o suprafaţă mai mare decât aceasta.

PROFI Caracal“Având în vedere că doar două dintre cele 300 de magazinelor PROFI au suprafeţe de vânzare mai mari de 800 de mp, putând fi închise că urmare a schimbării legislaţiei, practic această propunerea de modificare a legislaţiei ar afecta pozitiv lanţul nostru”, a declarat Călin Costinaş, director general adjunct PROFI.

“Cu toate acestea, dimpotrivă, noi considerăm că o astfel de interdicţie este cât se poate de dăunătoare pentru economia românească deoarece este de natură să limiteze concurenţă loială în condiţiile în care orice piaţă cu adevărat sănătoasă se bazează tocmai pe o concurenţă sănătoasă. Noi ştim că doar piaţă poate regla aceste mecanisme, nu intervenţiile artificiale din partea autorităţilor.”

Urmările unei astfel de decizii sunt uşor de anticipat: pierderea unui important număr de locuri de muncă, mărirea cantităţilor de produse care se depreciază şi se aruncă şi, nu în ultimul rând, o creştere a preţurilor pe care clienţii ar urmă să le plătească.

“Pentru a explică mai simplu lucrurile, hai să ne imaginăm o situaţie similară dar dintr-un alt domeniu: consideraţi că ar fi benefic să fie interzis duminică transportul cu tramvaiul şi autobuzul pentru a favoriza, să zicem, taximetriştii ? Într-un asemenea caz, nu ar rezultă că oamenii vor cheltui mai mult, artificial, pe transport?” a încheiat Calin Costinaş.

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *