REWE România, operatorul rețelei Penny Market, creștere de 14,6% în anul financiar 2018/2019

REWE România, operatorul rețelei de magazine de tip discount Penny Market, a înregistrat o creștere a vânzărilor de 14,6% în anul financiar 2018/2019. România reprezintă pentru grupul german REWE Group piața externă cu cea mai mare creștere pe segmentul de discount din tot grupul.

REWE Group

Pe lângă țara de origine, Germania, REWE Group, prin divizia PENNY International, mai operează magazine de tip discount în Italia, Austria, Ungaria, România și Cehia. PENNY International a înregistrat, în anul financiar 2018/ 2019, o creștere a vânzărilor de 7,5%, până la 4,8 miliarde de euro. În acest an financiar, numărul de magazine a crescut cu 2,7%, până la 1.505 unități.

România a înregistrat cea mai mare creștere pe segmentul de discount din tot grupul, ce s-a ridicat la un procent de 14,6%. REWE Group operează în Romănia, în acest moment, o rețea de 237 de magazine de tip discount sub brandul Penny Market.

REWE Group a depășit cifra de afaceri de 60 de miliarde de euro

Pentru prima dată în istoria companiei, REWE Group a înregistrat vânzări externe totale de peste 60 de miliarde de euro. În anul financiar 2018/2019, vânzările au crescut cu 4,7%, până la 61,2 miliarde de euro.

Divizia de magazine tip supermarketuri și drogerii ale REWE Group din Austria, Cehia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Croația, Lituania și Ucraina a înregistrat vânzări în creștere cu 6,2% (6,8% ajustat cu schimbul valutar) de la 8,9 la 9,4 miliarde de euro.

REWE Group – Penny Market

Penny Market este conceptul de succes al grupului german REWE Group și unul dintre cei mai activi discounteri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de 3 centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, REWE România deține 237 de magazine Penny Market la nivel național și activează cu un număr de peste 4.300 de angajați.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *