Top 10 magazine din România după suprafața efectivă de vânzare – INFOGRAPHIC

Am fost întrebaţi de mai multe ori care este cel mai mare magazin din România din punct de vedere suprafaţă de vânzare, apoi al doilea şi aşa mai departe drept pentru care am decis să strângem date de la principalii jucători de retail alimentar, operatori de hypermarketuri, şi am alcătuit un top 10 magazine după suprafaţa efectivă de vânzare, magazine cu o suprafaţă mai mare de 10.000 mp.

Cel mai mare magazin din România, din punct de vedere suprafaţă de vânzare – cora Pantelimon – a fost inaugurat în luna octombrie 2003, în estul Bucureştiului, iar dimensiunea mare a magazinului (16.200 de mp şi parcarea imensă) avea coordonate impresionante pentru acele timpuri, moment care a însemnat startul expansiunii formatului hypermarket de dimensiuni foarte mari. Era primul magazin deschis de cora în România.

După 3 ani, în noiembrie 20o6, un alt retailer deschidea tot în Bucureşti un alt hypermarket  cu aproximativ aceleleaşi dimensiuni – Auchan Titan (16.000 mp), situat tot în estul capitalei, în cartierul Titan. Era, de asemenea, primul magazin deschis în România şi pentru Auchan.

Locul 3 în topul nostru, magazinul cora Lujerului, a fost primul hypermarket de dimensiuni mari deschis în interiorul unui oraş, într-o zonă foarte populată şî cu un trafic foarte aglomerat din Bucureşti – intersecţia de la Lujerului, între cartierele Militari şi Drumul Taberei.

Atunci când se credea că formatele foarte mari de magazine nu vor consemna alte deschideri, prioritare fiind formatele mai mici, spre convenience, de curând, la finalul lunii trecute, Auchan România a deschis cel mai mare hypermarket din România, din afara Bucureştiului – Auchan Braşov Coresi – cu o suprafaţă efectivă de vânzare de 13.800 mp.

Topul continuă cu cora Bucuresti Sun Plaza, Auchan Bucuresti Militari, Auchan Pitesti Bradu, Auchan Constanta Maritimo, Auchan Craiova Electroputere, Auchan Timisoara Iulius Mall, Auchan Bucureşti Drumul Taberiei şi Carrefour Bucureşti Chiajna.

Top 10 magazine RO

 

De citit şi articolul: Primele magazine ale retailului modern din România (poze de colecție)

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

2 comentarii la „Top 10 magazine din România după suprafața efectivă de vânzare – INFOGRAPHIC”

  1. Pingback: The most important events from romanian grocery retail, in april

  2. Pingback: Cele mai importante evenimente din 2015, în piața de retail & FMCG din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *