Autentificarea Strictă a Consumatorilor – noul standard de securitate a plăților care intră în vigoare din septembrie 2019

Majoritatea retailerilor europeni nu sunt la curent cu Autentificarea Strictă a Consumatorilor (Strong Customer Authentication – SCA), noul standard de securitate a plăților care intră în vigoare din septembrie 2019, pentru a evita nemulțumirea clienților.

autentificarea

Chiar dacă ascensiunea pe care o cunoaște comerțul digital reprezintă un colac de salvare pentru mulți retaileri, 75% dintre comercianții online din statele europene nu sunt la curent cu noul standard de securitate a plăților, care va intra în vigoare în septembrie 2019, arată un studiu Mastercard realizat pe un grup restrâns de retaileri online din Europa.

SCA va deveni un etalon al industriei

Autentificarea de tip EMV 3D Secure, care a fost dezvoltată cu scopul de a îmbunătăți experiența pe care o au consumatorii atunci când fac plăți digitale, va intra într-o nouă eră a standardelor de securitate pentru tranzacțiile online și va transforma SCA într-un etalon al industriei, sprijinind noile tehnologii, precum autentificarea biometrică.

În ciuda acestor schimbări care au loc ca urmare a intrării în vigoare, din septembrie 2019, a directivei europene revizuite privind serviciile de plată (PSD2), doar 14% dintre comercianții online care au participat la studiu au implementat deja standardul SCA, 51% dintre ei afirmând că vor fi pregătiți după septembrie 2019 sau că nu au niciun plan de implementare a noului standard de securitate.

Standardul SCA va fi obligatoriu după ce va intra în vigoare directiva europeană PSD2. Cu toate acestea, înainte ca directiva să intre în vigoare, retailerii online trebuie să se pregătească și să ia următoarele măsuri:

  1. Să contacteze banca acceptatoare sau furnizorul care permite serviciul de plăți și să se asigure că businessul este pregătit și înrolat în sistemul Identity Check.
  2. Să-și educe consumatorii – trebuie să-i anunțe că experiența lor de plată va fi îmbunătățită și că noile măsuri le aduc beneficii: nu vor trebui să mai rețină parole și vor plăti în condiții de siguranță sporite.

În paralel, și băncile emitente îi vor înrola pe posesorii de carduri în sistemul Identity Check și le vor oferi metode de autentificare îmbunătățite, inclusiv de autentificare biometrică.

Mastercard® Identity Check™

În contextul schimbărilor pe care le aduce intrarea în vigoarea a PSD2, obiectivul Mastercard este să le asigure clienților o experiență de plată cât mai plăcută, astfel că lansează Mastercard® Identity Check™ – o soluție de autentificare foarte performantă, bazată pe EMV 3DS, care le permite consumatorilor să plătească fără probleme.

Cum atât de mulți consumatori sunt obișnuiți să finalizeze o comandă printr-un singur click, noua soluție Mastercard este menită să reducă la minimum orice situație care poate apărea în procesul de finalizare a unei comenzi. Totodată, Identity Check integrează toate cerințele de autentificare strictă a consumatorilor ale PSD2, care vor începe să fie aplicate din 14 septembrie 2019 în 31 de țări europene.

Chiar dacă retailul digital continuă să  se dezvolte într-un ritm accelerat, ceea ce este extrem de benefic pentru comercianții online, această dezvoltare pune, în același timp, presiune pe umerii retailerilor online, care trebuie să se asigure că tranzacțiile digitale sunt sigure și fără probleme. Am realizat prima tranzacție EMV 3DS reușită în septembrie.

Identity Check cu EMV 3DS integrat

Suntem încântați să oferim soluția noastră Identity Check cu EMV 3DS integrat, folosindu-ne de metode de autentificare în timp real, cum sunt parolele dinamice și biometria (inclusiv amprenta, recunoașterea facială, a irisului și a vocii), pentru a oferi o experiență online mai sigură, potrivită pentru viitorul e-commerce-ului”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România.

Înainte să fie lansat, Mastercard® Identity Check™ a trecut printr-o etapă de testare, în urmă căreia a reieșit faptul că reduce nivelul fraudei și al numărului tranzacțiilor declinate, și îi permite consumatorului să se autentifice fără probleme. Așadar, Mastercard® Identity Check™ nu doar că le asigură consumatorilor o experiență de plată îmbunătățită, dar contribuie și la creșterea profitului comercianților și al emitenților de carduri.

În contextul în care comerțul digital devine o normă, iar noi cerințe de reglementare bat la ușă, sunt necesare soluții inovatoare pentru a ne asigura că retailerii online vor continua să le ofere clienților același nivel de satisfacție ca și pâna acum. Cum Mastercard® Identity Check™ este capabil să facă un schimb de date de 10 ori mai mare între comercianți și emitenți decât mesajele de autentificare actuale, suntem hotărâți să ridicăm ștacheta în ceea ce privește autentificarea”, a adăugat Cosmin Vladimirescu.

Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *