Simfony Mobile lansează oficial Connected Cabinets, aplicația tip Internet of Things adresată industriei de retail & FMCG

Simfony Mobile, dezvoltatorul local de aplicații tip Internet of Things, a lansat oficial soluția Connected Cabinets, adresată industriei de retail & FMCG, în parteneriat cu DAAS International Group, liderul de piață în frigul comercial și industrial.

1Aplicaţia Connected Cabinets de tip Internet of Things de la Simfony Mobile transformă echipamentele de refrigerare în echipamente inteligente.

Cum? Aplicaţia presupune o automatizare de la distanţă care are nevoie de 3 lucruri: inteligenţă (platforma IoT de la Simfony Mobile), un mediu de comunicare între această platformă şi echipamentele de refrigerare (SIM-urile) şi device-urile de monitorizare (senzorii).

Concret, soluția Connected Cabinets monitorizează și gestionează de la distanță echipamentele de refrigerare, prin comunicație GSM și prin intermediul unei cartele SIM tip M2M (machine-to-machine), având astfel capacitatea să colecteze date despre temperatură, umiditate, luminozitate, greutate, numărul de deschideri al ușilor și despre alți parametri specifici frigului comercial.

Connected Cabinets – avantaje

Datele oferite de Connected Cabinets reduc costurile operaționale prin optimizarea nivelurilor de stocuri – în funcție de utilizare, logistică, locație și consumul de energie -, limitează erorile de operare ale echipamentelor – prin control la distanță și o suită de reguli automatizate și acțiuni non-interactive – și îmbunătățesc flow-ul de business al retailerului – reducerea timpilor de inactivitate ale echipamentelor și scăderea riscului de deteriorare al alimentelor, respectând astfel reglementările aplicabile lanțului frigului.

“Am lansat Connected Cabinets doar după o etapă extinsă de testare în mai multe hipermarketuri din țară, încheiată cu succes în termeni de logistică și de control asupra calității produselor. Parteneriatul cu DAAS, liderul de piață în frigul comercial și industrial, vine să confirme calitatea soluțiilor Simfony și ne va susține obiectivul ca în acest an să discutăm despre mii de echipamente frigorifice monitorizate online și gestionate prin Connected Cabinets”, declară Laurențiu Stan, Business Development & Strategy Manager Simfony Mobile.

Siguranţă şi acoperire

Serverele unde sunt stocate toate informaţiile colectate prin intermediul soluției Connected Cabinets se află în Statele Unite, la Google şi Amazon. Simfony Mobile este un operator mobil virtual de telefonie, ceea ce înseamnă că nu deţine reţea proprie de telefonie dar foloseşte reţeaua şi infrastructura din teren ale operatorilor consacraţi. Astfel că, cel putin pe teritoriul României, soluţia Connected Cabinets de la Simfony Mobile se poate conecta la oricare dintre cei 3 operatori, mai exact, la cel care are semnalul cel mai puternic din zona respectivă.

Parteneriatul Daas International Group – Simfony Mobile

Implementarea soluției Connected Cabinets în cadrul grupului DAAS a presupus, după încheierea etapei de testare, inventarierea tuturor unităților ce urmau a fi conectate online. A urmat instalarea senzorilor inteligenți, echipați cu cartelele SIM și activarea acestora în Platforma de Management în Cloud, disponibilă în browser pe orice computer sau smartphone. Platforma a fost ulterior configurată conform necesităților și specificului DAAS, aplicația Connected Cabinets devenind, astfel, o soluție completă.

Parteneriatul Simfony Mobile și DAAS vine în contextul noilor reglementări din partea Uniunii Europene cu privire la folosirea agenților de refrigerare ecologici și a sistemelor de monitorizare a instalațiilor frigorifice. Aplicația IoT dezvoltată de către Simfony Mobile şi dadesată industriei retail & FMCG, Connected Cabinets, răspunde noilor cerințe europene, asigurând monitorizarea și colectarea datelor ce ajută la îmbunătățirea randamentului echipamentelor de refrigerare.

Fondată în 2013, Simfony Mobile este un dezvoltator local, cu 100% capital românesc, care a lansat primele aplicații IoT pentru industria de retail & FMCG. Cu o viziune coerentă și inovatoare, Simfony Mobile a atras investiții private de 500.000 de euro, în trei runde. Printre soluțiile companiei se mai numără: Stupul Inteligent, Plată fără numerar, Monitorizarea mediului, Agricultura inteligentă, Plata pentru stațiile de încărcare auto, Cântarul inteligent, Rețeaua LoRaWan.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Simfony Mobile lansează oficial Connected Cabinets, aplicația tip Internet of Things adresată industriei de retail & FMCG

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: