Inteligența artificială în retailul modern prin platforma software de management și analiză video Trassir

În prezent, nu mai există domeniu în care Inteligența Artificială (AI) să nu-și facă simțită prezența. În retailul modern, cu ajutorul AI se poate optimiza activitatea din orice tip de magazin sau rețea de magazine, astfel încât să se obțină vânzări mai mari cu costuri operaționale din ce în ce mai reduse.

Totodată, acum este posibilă o mai bună supraveghere și diminuare a pierderilor și furturilor, odată cu reducerea bugetelor de securitate alocate. În plus, departamentul de sales & marketing are un ajutor de neprețuit prin noile aplicații dezvoltate.

Toate aceste soluții integrate sunt oferite acum și în piața din România de către compania AZITREND, distribuitor exclusiv al aplicațiilor dedicate Trassir, Intelligence Retail și SIGUR.

Trassir

Sute de magazine, zeci de mii de camere, un singur punct de control

Aplicația TRASSIR este una dintre cele mai performante platforme software de management și analiză video (Video Management System – VMS). Utilizând cei mai noi algoritmi de calcul, TRASSIR se poate extinde și adapta la orice fel de specific, de la soluții pentru retail, până la zone industriale, centre de business, depozite, pază perimetrală, mari centre comerciale, smart city, gări, autogări, stadioane și aeroporturi.

Avantajul incontestabil al platformei este faptul că într-un singur dispecerat sau centru de control se pot integra zeci de mii de camere video de supraveghere instalate într-o rețea de sute sau mii de magazine. Așadar, tot ce înseamnă servicii de administrare, mentenanță, administrare drepturi de acces, parole se pot realiza cu ușurință, într-un mod centralizat.

Integrarea sistemelor CCTV cu casele de marcat

Studiile arată că 60 – 70% dintre pierderile dintr-un magazin sunt determinate de cauze interne, generate de proprii angajați.

Avantajul major și unic al platformei Trassir este că utilizând algoritmi speciali, creați din experiența de 16 ani a utilizării acestui modul în peste 50.000 de magazine, TRASSIR realizează identificarea acelor tranzacții cu probabilitate mare de fraudă. Un sistem video integrat cu tranzacțiile de la casele de marcat (POS) sunt inutile dacă nu există un mod inteligent de raportare al tranzacțiilor cu probabilitate de fraudă.

Un alt avantaj major al Azitrend și Trassir este experiența în utilizarea unor asemenea soluții. Un operator instruit corect poate procesa de 200 de ori mai multe informații față de un operator fără studii specializate în acest sens. Azitrend oferă suport tehnic și instruire gratuită operatorilor clienților săi pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Filtrările complexe utilizând condiționări de tip și/sau și parametri care includ, dar nu se rezumă la: operator, POS, magazin, dată, tip de plată, valoarea bonului, valoarea produsului, cantitate, preț, discount, utilizare card discount, modul de introducere al codului de bare – scanare pe bandă, scanare manuală, introducere manuală a codului, introducere manuală a cantității etc, permit căutări cu rezultate imediate și relevante în cazul eventualelor incidente sau fraude apărute dar și crearea de modele automate de raportare.

Cele mai complete harți de trafic cu heatmap on map

Un tool foarte prețios în domeniul retailului inteligent îl reprezintă realizarea hărților de trafic din magazin cu modulul Heat Map on Map. Softul TRASSIR are capabilitatea nu doar de a realiza hărțile individual, pentru fiecare cameră video, ci și de a integra imaginile captate de toate camerele, pentru a realiza rapoarte de trafic complete în întreg magazinul.

Utilizând tehnici speciale se pot exclude din rapoartele de tip HeatMap mișcările angajaților proprii sau a firmelor partenere (agenți de pază, merchandiseri, etc) care crează mișcări continue în magazin.

Analiza demografică a clienților

O altă funcție extrem de utilă celor din marketing se realizează cu modulul FACE ANALYTICS, cel care realizează un raport statistic ce oferă informații despre numărul unic de vizitatori într-o anumită periadă de timp și informații importante pentru departamentele de vânzări și marketing referitoare la numărul de bărbați/femei și ponderea acestora pe grupe de vârstă.

Măsurarea cozilor la casele de marcat

Modulul QUEUE DETECTION poate măsura numărul persoanele de la casele de marcat, semnalând imediat depășirea unui anumit număr de cumpărători prestabilit la fiecare casă, pentru a determina dacă este necesară deschiderea unei case suplimentare sau redistribuirea casierilor pentru optimizarea timpului de așteptare la rând.

De asemenea, se pot genera rapoarte utile modului în care se programează turele și numărul de casieri necesar pentru fiecare interval orar. Astfel, se obțin atât reduceri pe partea de costuri generate de salarii, cât, mai ales, creșterea satisfacției clienților, care vor petrece timp minim așteptând la coadă.

Softul Trassir este compatibil cu aproape orice model de camere de supraveghere

Practic, 99,9% dintre modelele existente de camere video se pot integra cu TRASSIR, indiferent dacă sunt camere analogice sau IP. Pentru acele camere care reprezintă un interes special pot fi activați anumiți detectori AI pentru diferite feluri de activitate, astfel încât orice cameră nouă sau deja instalată se poate transforma într-o camera „smart”.

Soluția inteligență TRASSIR asigură totodată și o minimizare a numărului de dispeceri/ supraveghetori video, deoarece un singur dispecer poate monitoriza imagini de la câteva mii de camere, iar procesul de căutare al unui eveniment, modul de trecere de la o cameră la alta, exportul video etc. sunt optimizate astfel încât să crească viteza de operare de până la 50 de ori mai mult decât în cazul soluțiilor clasice.

Azitrend, contact

Pentru detalii și informatii suplimentare vizitati www.azitrend.ro ori contacți compania la office@azitrend.ro sau la telefon 0755 111 200.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *