ZaharulOradea

Soluții complexe de business, integrate intern și extern, de la Magister, pentru comercianții mici și mijlocii

Pe măsură ce piața de retail s-a dezvoltat și s-au lansat în România numeroase rețele internaționale, concurența acerbă a crescut presiunea asupra comercianților mici și mijlocii. Mulți dintre aceștia au găsit însă un aliat în procesele complexe furnizate de Magister, cel mai dinamic integrator de soluții pentru retail.

Specializat în managementul lanțurilor de magazine, compania Magister oferă comercianților o platformă integrată intern și extern, cu funcționalități complete, la standardele comerțului actual: un software specializat în procese de business și multiple echipamente și aplicații integrate, pentru a asigura afacerii aceeași performanță în funcționare precum într-un lanț internațional de retail.

Povestea Magister

MagisterTotul a început în 1998, când Dor Bujor Pădureanu, fondatorul companiei Magister Software, a dezvoltat prima versiune a soluției SmartCash RMS, care-și propunea să ofere comercianților, prin tehnologie, posibilitatea de a deține controlul absolut asupra activității din magazine.

Cum proiectul a avut succes, în 2002 s-a înființat compania, cu misiunea de a susține comercianții independenți în procesul de modernizare, în concordanță cu tendințele pieței și așteptările consumatorilor.

În timp, compania și-a diversificat portofoliul de produse și servicii, iar astăzi, soluția SmartCash RMS (Retail Management System) include 11 componente, ce acoperă toate necesitățile unui management profesionist de retail, de la procesul de vânzare și gestiune asupra stocurilor, până la programe de fidelizare a cumpărătorilor și management centralizat al afacerii, disponibil de pe orice dispozitiv conectat la Internet.

Și, pentru ca procesul de tranziție la un magazin inteligent să decurgă cât mai facil și fără timpi morți, comerciantul care alege serviciile Magister primește soluții complete, la cheie, ce includ echipamente specializate (case de marcat, cântare electronice, cititoare de coduri de bare, terminale mobile de inventariere, sisteme POS și monitoare touch-screen), software SmartCash (în configurația adecvată, în funcție de tipul și dimensiunea afacerii), precum și servicii de implementare, training, service și suport.

Soluția SmartCash RMS, cea mai răspândită platforma software pentru retail din România, este destinată managementului avansat al afacerii. Deservește comercianți din toată țara, din diverse nișe de activitate și cu variate dimensiuni de business, de la mini-market-uri, supermarketuri de proximitate și magazine specializate (farmacii, plafar, brutării, cofetării, patiserii etc.), până la rețele cu zeci sau sute de magazine.

Rebranding

De curând, la împlinirea a 17 ani de activitate, Magister a urmat un proces de rebranding, având drept scop sincronizarea identității vizuale cu dezvoltarea companiei și actualul statut în piață, dar și cu noua etapă de evoluție a companiei.

Tehnologie performantă în procesele complexe de business

“Pentru a supraviețui, comerțul tradițional nu poate să rămână ancorat în trecut, ci trebuie să devină actual, să îmbrățișeze tehnologia – tocmai pentru a-și atrage și fideliza clienții. Noi am pornit de la ideea că tehnologia poate și trebuie să ajute toate categoriile de retaileri; oricât de mic ar fi magazinul, un proces corect al vânzărilor, controlul asupra stocurilor și un flux optimizat al operațiunilor se traduc într-o afacere stabilă și prosperă – deci, locuri de muncă pentru comunitate și clienți mulțumiți.

Și iată că, astăzi, un număr ridicat de utilizatori beneficiază de soluțiile premium Magister, ceea ce ne onorează și, totodată, ne obligă să creștem constant nivelul de performanță”, declară Dor Bujor Pădureanu, fondator și director general al companiei.

Cum tot mai multe companii investesc în automatizare, și așteptările utilizatorilor cresc. Mulți comercianți români demonstrează că retailul performant nu este neapărat apanajul investitorilor străini, ci pot exista și povești autohtone de succes. Renumite branduri de retail din diverse domenii, precum Agricola, Cris-Tim, Il Passo, Secom, Bata, La Femme, Poema, Vascar, Superdry, Bonito, și-au construit rețele cu zeci și chiar sute de unități, alegând soluția SmartCash RMS, dezvoltată de Magister.

Instruirea și evaluarea personalului din retail – un beneficiu pentru comerciant și pentru clientul acestuia

În paralel cu dezvoltarea de noi soluțîi și îmbunătățirea celor existente, Magister și-a consolidat și extins continuu poziția pe piață, dezvoltând o rețea națională de parteneri și dealeri autorizați.  Astfel, comercianții au garanția că, oriunde în țară ar avea magazinul, când au nevoie de suport, cel mai apropiat partener Magister ii va putea ajuta rapid. De altfel, prin această rețea, Magister funcționează precum un nucleu pentru furnizorii de soluții pentru retail; drept dovadă, Întâlnirea anuală a Partenerilor Magister, eveniment de referință în domeniu, care de zece ani reunește, în fiecare toamnă, reprezentanții celor mai importanți furnizori de soluții și echipamente pentru retail din România.

Totodată, compania derulează programe de perfecționare a personalului din domeniul serviciilor pentru comercianții independenți, prin Programul Partener Certificat Magister – singura inițiativă de acest gen pe piața serviciilor pentru retail din România. Instruit și evaluat anual în vederea licențierii, personalul este pregătit să rezolve problemele curente, ceea ce contribuie atât la competitivitatea afacerilor, cât și la o experiență pozitivă pentru cumpărători.

De asemenea, începând din 2012, compania organizează anual, în luna august, Școala de Vară Magister, o serie de workshopuri gratuite pentru comercianții utilizatori de soluții SmartCash RMS.

De la comerț tradițional la e-commerce, un pas smart

Cum domeniul e-commerce crește semnificativ de la un an la altul, compania Magister și-a diversificat serviciile, susținând managementul antreprenorilor prin procese complexe, integrate, de  administrare a businessului din mediul online și a vânzărilor din magazinele fizice.

Cum va arăta viitorul nu știm, dar cert este că tehnologia va câștiga teren, iar utilizatorii SmartCash RMS sunt deja pregătiți pentru provocările de mâine.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Soluții complexe de business, integrate intern și extern, de la Magister, pentru comercianții mici și mijlocii

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: