Cum pot serviciile Orange Business Services să transforme business-ul companiilor din industria FMCG și Logistică prin utilizarea tehnologiei și a informațiilor digitale

Orange Business Services (OBS), divizia B2B a companiei Orange România, oferă soluții de business personalizate, bazate pe tehnologie, ce permit companiilor de toate mărimile și din toate domeniile, inclusiv din industria FMCG și Logistică, să își transforme organizațiile prin utilizarea tehnologiei și a informațiilor digitale. Companiile au, în acest fel, acces la noi tehnologii și la inovațiile Orange Business Services în domenii precum rețele de comunicații inteligente, internetul lucrurilor conectate (IoT), cloud computing, securitate cibernetică, data analytics, machine learning și inteligență artificială. Aceste soluții pun în valoare datele companilor și le transformă în resurse de creștere și diferențiere. 

Orange Business ServicesPentru companiile din industria FMCG  (producători, importatori sau distribuitori) sau pentru operatorii logistici (depozitare, transport și alte servicii logistice), Orange Business Services propune soluții personalizate, bazate pe colectarea, transportul, protecția, stocarea și analiza informațiilor.

Identificarea și colectarea informațiilor prin Orange Business Services

Data Journey, conceptul care unifică toate etapele prin care informațiile digitale devin resurse de business, începe cu etapa de colectare a datelor generate pe fluxurile de lucru în mod structurat, etapă care se poate realiza prin intermediul:

 • senzorilor, instalați în unitătile de producție, pe mașini sau containere
 • RPA (Robotic Process Automation) – o soluţie de automatizare ce preia acţiunile repetitive manuale, eliminând activităţile fără valoare adăugată. RPA-ul ne permite totodată interconectarea mai multor seturi de date existente în companie, economiseşte timp şi resurse şi duce la creşterea gradului de satisfacţie pe care îl resimt angajaţii şi clienţii
 • Smart Traking – Soluție completă pentru monitorizarea și administrarea flotelor auto (distribuitorii din industria FMCG, companiile de curierat etc). Soluția include un sistem profesional de urmărire prin GPS, dispozitive speciale pentru utilizare în medii dificile de lucru și servicii personalizate.

Transportul informațiilor (prin intermediul rețelelor fixe și mobile)

 • Business Wi-fi – o soluție Wi-Fi puternică și stabilă, ce oferă mobilitate angajaților în oricare dintre punctele de vânzare fără investiții în infrastructură proprie, cablare sau mentenanță.
 • IoT – comunicațiile de tip  LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) sau LTE-M, destinate proiectelor IoT (Internet of Things – Internetul lucrurilor), pentru conectarea senzorilor ficși sau mobili, care:
  ✔monitorizează factorii de mediu (temperatura, calitatea aerului etc)
  ✔primesc notificări direct pe mobil
  ✔te ajută să acționezi la timp în cazul unor avarii ori fraude
 • Dedicated Internet Access (DIA): soluții dedicate de conectivitate la internet – un serviciu livrat de Orange la cheie, cu toate echipamentele și suportul necesar

Integritatea și protecția informațiilor

 • Mobile Device Management – soluție de securitate și control adaptabilă la obiectivele specifice fiecărui tip de utilizare. Pot fi create și aplicate politici de securitate variate și managementul resurselor. Prin utilizarea de grupuri de utilizatori și politici de management, actualizarile de software sunt efectuate imediat, de la distanță, fără a mai fi necesară colectarea echipamentelor. Spre exemplu, o companie de transporturi internationale poate folosi solutia de MDM pentru a reduce costurile suplimentare cu traficul de date făcut de șoferi în roaming și pentru limitarea accesului la aplicațiile non-business.
 • Business Internet Security – protejează informațiile transmise pe internet, precum și datele companiei, ale angajaților și ale vizitatorilor de atacurile cibernetice, atunci când aceștia accesează internetul. Traficul de date tranzitează infrastructura din centrele de date Orange și este curățat de viruși, malware și semnături malițioase înainte să ajungă în rețeaua companiei și pe echipamentele angajaților.
 • Soluții pentru echipamente de business – de exemplu Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security, o soluție pentru protecția mediilor de lucru fizice, virtuale și hibride, care este scalabilă și care poate fi optimizată la nivel de număr de licențe și opțiuni accesate de la lună la lună

Stocarea, arhivarea și procesarea datelor

Orange Business Services pune la dispoziția clienților săi experiența de peste 30 de ani în gestiunea datelor, astfel încât transformarea digitală a companiilor să se facă rapid, în siguranță și prin costuri cât mai mici.

Stocarea și arhivarea datelor are loc în infrastructura cloud sau în infrastructura proprie, iar informațiile pot fi accesate de oriunde, oricând, în siguranță.

 • Flexible Computing – Orange Business Services are o experiență de peste 7 ani în operarea Soluției de public Cloud local, Business Flexible Computing, aflată în proximitatea clienților din România, oferind, de asemenea, consultanță și asistență la migrare a clienților și a infrastructurii de IT ale acestora
 • Disaster Recovery – soluția pentru recuperarea datelor și continuitatea business-ului în cazul unui incident major, care implică pierderea datelor (probleme tehnice, dezastre naturale, atacuri cibernetice etc.). Soluția oferă companiilor acces la o replică funcțională și actualizată a infrastructurii și aplicațiilor de business.
 • Live objects – este o platformă securizată care acoperă principalele funcționalități necesare unui proiect de tip IoT. Aceasta poate fi personalizată și înglobează cu ușurință mașinile și obiectele conectate la sistemele deja existente în organizație. Fie că vorbim despre conectarea senzorilor dintr-o fabrică, sau că urmărim stocurile, temperatura sau consumul de energie electrică dintr-un depozit, Live Objects este o soluție ușor de gestionat. Indiferent de industrie sau etapă de dezvoltare, Orange își ajută clienții să dezvolte proiecte de la faza de design până în faza de implementare.

Analiza datelor prin Orange Business Services

Datele colectate devin cu adevărat valoroase doar după ce sunt procesate, analizate și transpuse în informații de business acționabile.

 • Flux Vision – un instrumentul ideal pentru analiza seturilor mari de date anonimizate, provenite din rețeaua de voce și date mobile Orange. Acestea te ajută să măsori corect potențialul comercial al unei zone de interes sau impactul unui eveniment. Soluția oferă informații importante cu privire la mobilitatea populației dintr-o anumită zonă, respectiv informații statistice despre profilul vizitatorilor, frecvența vizitelor și locațiile de interes.
 • SecurifAI – un sistem video bazat pe Inteligenţa Artificială, gândit să vină în ajutorul personalului care se ocupă de supravegherea video, în vederea prevenirii şi detectării situaţiilor care ameninţă siguranţa persoanelor aflate în zona supravegheată video

Pe acceași temă puteți citi și articolul: Soluțiile Orange Business Services pun în valoare datele companiilor din retail și le transformă în resurse de creștere și diferențiere.

Orange Business Services

Orange Business Services este reprezentată în România de către divizia de business a Orange România și permite companiilor mari, IMM-urilor și autorităților publice să își transforme organizațiile prin utilizarea tehnologiei și a informațiilor digitale. Soluțiile Orange Business Services răspund nevoilor tuturor companiilor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de industria din care acestea fac parte.

Contact – business@orange.ro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *