Soluțiile Orange Business Services pun în valoare datele companiilor din retail și le transformă în resurse de creștere și diferențiere

Orange Business Services (OBS), divizia B2B a companiei Orange România, oferă soluții de business personalizate, bazate pe tehnologie, ce permit companiilor de toate mărimile și din toate domeniile, inclusiv din retail, să își transforme organizațiile prin utilizarea tehnologiei și a informațiilor digitale. Companiile au, în acest fel, acces la noi tehnologii și la inovațiile Orange Business Services în domenii precum rețele de comunicații inteligente, internetul lucrurilor conectate (IoT), cloud computing, securitate cibernetică, data analytics, machine learning și inteligență artificială. Aceste soluții pun în valoare datele companilor și le transformă în resurse de creștere și diferențiere.

Orange Business Services

Conceptul “Data Journey” al Orange Business Services

Tehnologiile, serviciile și parteneriatele Orange Business Services sunt integrate într-un ecosistem construit în jurul datelor, ca resursă esențială de dezvoltare a companiilor mari și mici deopotrivă.

Conceptul care unifică toate etapele prin care informațiile digitale devin resurse de business se numește “Data Journey” și include colectarea datelor, transportul acestora prin rețele fixe și mobile, stocarea în cloud, procesarea și analiza informațiilor, precum și utilizarea acestora de către managerii și angajații companiei, într-un mediu securizat împotriva oricăror amenințări cibernetice.

Extinderea retailului modern, introducerea de noi formate de magazin, creșterea comerțului online, dar și noile preferințe digitale ale consumatorilor, au creat un nou tip de comerț în care tehnologia joacă un rol foarte important. Pentru comercianți, fie că vorbim de marile centre comerciale, de rețelele de magazine (IKA), de comercianții independenți sau de operatorii de eCommerce, Orange Business Services propune soluții personalizate, bazate pe colectarea, transportul, protecția, stocarea și analiza informațiilor.

Identificarea și colectarea informațiilor prin Orange Business Services

Data Journey începe cu etapa de colectare a datelor generate pe fluxurile de lucru în mod structurat, etapă care se poate realiza prin intermediul:

 • senzorilor instalați în spațiile comerciale sau la rafturi pentru monitorizarea unor parametri (mișcare, temperatură, greutate etc)
 • RPA (Robotic Process Automation) – o soluţie de automatizare ce preia acţiunile repetitive manuale, eliminând activităţile fără valoare adăugată. RPA-ul ne permite totodată interconectarea mai multor seturi de date existente în companie, economiseşte timp şi resurse şi duce la creşterea gradului de satisfacţie pe care îl resimt angajaţii şi clienţii
 • software-ului (ERP) și a Smart cash register, noile case de marcat Datecs de la OBS, cu jurnal electronic
 • soluțiilor call center și contact center – în funcție de compexitatea urmărită, se pot accesa soluții de centrală virtuală convergentă, integrată în Contul Orange cu o configurare rapidă de la distanță, cu IVR și opțiune de transfer apel către un număr liber. Alternativ, se pot dezvolta soluții complexe la cheie cu rapoarte de productivitate la nivel de agent de Call Center, integrare cu alte aplicații de business și disponibilitate client multichannel (apel, SMS, chat, email)
 • Blugentoplatforma de e-commerce prin care se poate crea și opera un magazin online

Transportul informațiilor (prin intermediul rețelelor fixe și mobile)

 • Business Wi-fi – o soluție Wi-Fi puternică și stabilă, ce oferă mobilitate angajaților în oricare dintre punctele de vânzare fără investiții în infrastructură proprie, cablare sau mentenanță.
 • IoT – comunicațiile de tip  LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) sau LTE-M, destinate proiectelor IoT (Internet of Things – Internetul lucrurilor), pentru conectarea senzorilor ficși sau mobili, care:
  ✔monitorizează factorii de mediu (temperatura, calitatea aerului), gradul de încărcare la raft prin camere video inteligente etc
  ✔primesc notificări direct pe mobil
  ✔acționează la timp în cazul unor avarii ori fraude
 • Dedicated Internet Access (DIA): soluții dedicate de conectivitate la internet – un serviciu livrat de Orange la cheie, cu toate echipamentele și suportul necesar
 • SD-WAN – pentru rețelele de magazine – reprezintă o evoluție a conectivității în rețea, ce răspunde nevoilor actuale ale companiilor care trebuie să gestioneze comunicațiile între multiple puncte de vânzare și aplicații critice în cloud, precum CRM sau VoIP. Noua tehnologie prioritizează în mod automat operațiunile critice ale afacerii și permite modificarea centralizată a regulilor și politicilor de rețea, în special pentru magazinele cu multiple puncte de vânzare și sedii.
 • 4G/5G (5G în România la viteze de până la 1,2 Gbps)

Integritatea și protecția informațiilor

 • Business Internet Security – protejează informațiile transmise pe internet, precum și datele companiei, ale angajaților și ale vizitatorilor de atacurile cibernetice, atunci când aceștia accesează internetul. Traficul de date tranzitează infrastructura din centrele de date Orange și este curățat de viruși, malware și semnături malițioase înainte să ajungă în rețeaua companiei și pe echipamentele angajaților.
 • Soluții pentru echipamente de business – de exemplu Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security, o soluție pentru protecția mediilor de lucru fizice, virtuale și hibride, care este scalabilă și care poate fi optimizată la nivel de număr de licențe și opțiuni accesate de la lună la lună

Stocarea, arhivarea și procesarea datelor

Orange Business Services pune la dispoziția clienților săi experiența de peste 30 de ani în gestiunea datelor, astfel încât transformarea digitală a companiilor să se facă rapid, în siguranță și prin costuri cât mai mici.

Stocarea și arhivarea datelor are loc în infrastructura cloud sau în infrastructura proprie, iar informațiile pot fi accesate de oriunde, oricând, în siguranță.

 • Flexible Computing – Orange Business Services are o experiență de peste 7 ani în operarea Soluției de public Cloud local, Business Flexible Computing, aflată în proximitatea clienților din România, oferind, de asemenea, consultanță și asistență la migrare a clienților și a infrastructurii de IT ale acestora
 • Disaster Recovery – soluția pentru recuperarea datelor și continuitatea business-ului în cazul unui incident major, care implică pierderea datelor (probleme tehnice, dezastre naturale, atacuri cibernetice etc.). Soluția oferă companiilor acces la o replică funcțională și actualizată a infrastructurii și aplicațiilor de business.

Spre exemplu, pentru eCommerce, în cazul evenimentelor importante din fluxul comercial cum ar fi Black Friday, afacerile au nevoie de un sistem de protecție în cazul apariției unui incident, care asigură revenirea imediată pentru a continuă vânzările.

 • Live objects (platforma IoT pentru automatizarea proceselor de business) – pentru o productivitate mai mare și o experiență de client îmbunătățită. Pentru companiile mari, tehnologiile IoT pot asigura infrastructura pentru a-și păstra cota de piață și pentru a-și transforma modelul de business la noile realități. Pentru companiile mici, tehnologiile IoT pot funcționa ca un element diferențiator, care să le ajute să își creeze propria nișă. Indiferent de industrie sau etapă de dezvoltare, Orange își ajută clienții să dezvolte proiecte de la faza de design până în faza de implementare.

Analiza datelor prin Orange Business Services

Datele colectate devin cu adevărat valoroase doar după ce sunt procesate, analizate și transpuse în informații de business acționabile.

 • Business Wi-Fi Analytics – bazat pe serviciul de conectivitate Business Wi-Fi. Clienții se pot conecta la o rețea securizată, iar retailerii pot interacționa cu aceștia prin intermediul chestionarelor sau prin mesaje de marketing și chiar obține analize pe baza informațiilor anonimizate precum date demografice sau tendite de trafic (vârfuri de trafic în magazin, traseul clienților, etc)
 • Flux Vision – un instrumentul ideal pentru analiza seturilor mari de date provenite din rețeaua de voce și date mobile Orange. Acestea te ajută să măsori corect potențialului comercial al unei zone de interes sau impactul unui eveniment. Soluția oferă informații importante cu privire la mobilitatea populației dintr-o anumită zonă, respectiv informații statistice despre profilul vizitatorilor, frecvența vizitelor și locațiile de interes.
 • SecurifAIun sistem video bazat pe Inteligenţa Artificială, gândit să vină în ajutorul personalului care se ocupă de supravegherea video, în vederea prevenirii şi detectării situaţiilor care ameninţă siguranţa persoanelor aflate în zona supravegheată video sau monitorizarea traficului din magazine

Orange Business Services

Orange Business Services este reprezentată în România de către divizia de business a Orange România și permite companiilor mari, IMM-urilor și autorităților publice să își transforme organizațiile prin utilizarea tehnologiei și a informațiilor digitale. Soluțiile Orange Business Services răspund nevoilor tuturor companiilor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de industria din care acestea fac parte.

Contact – business@orange.ro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *