Next_Capitall

Simfony Mobile, unul dintre principalii furnizori de soluții IoT din România, a participat la IM World 2016

Simfony Mobile, o companie românească care a lansat primele aplicații IoT pentru industria de retail & FMCG, a participat la Internet & Mobile World, cea mai mare expo-conferinţă anuală din Europa Centrală şi de Est, dedicată soluţiilor IT, digitale şi mobile din regiune.

Compania Simfony Mobile din Bucureşti este formată din oameni cu o mare experienţă în telecom, fiind activă în principal pe piața europeană – a doua cea mai mare piață M2M (Machine to Machine) din lume.

Simfony Mobile

Una dintre soluţiile Simfony Mobile, cu care compania s-a prezentat şi la evenimentul Internet & Mobile World, este Sim-Temperature. Soluţia ajută companiile care operează echipamente de refrigerare să monitorizeze diverși parametri precum: temperatură, umiditate, luminozitate, greutate, numărul de deschideri a uşilor etc.

Platforma IoT Simfony permite prin intermediul propriei soluţii monitorizarea și gestionarea de la distanță a echipamentelor (prin intermediul unei cartele SIM M2M şi prin comunicaţie GSM), fiind, în același timp, extrem de ușor de instalat.

„Am participat la evenimentul IM World pentru prima dată, loc unde am întâlnit un număr mare de potenţiali clienţi, inclusiv din zona de retail, care au fost foarte interesaţi de soluţiile noastre IoT. Companiile româneşti, atât cele mari cât şi cele mici, au înţeles este o necesitate adopte cât mai multe procese de automatizare în cadrul companiei lor, motiv pentru care cei care ne-au trecut pragul la IM World au fost foarte încântaţi de soluţiile prezentate de Simfony Mobile.

Concret, am stabilit contacte cu depozite de frig care au nevoie de monitorizarea unor parametrii cum ar fi temperatura şi concentraţia de amoniac, obiectiv pe care ni l-am propus atunci când am decis să fim unul dintre expozanţii evenimentului IM World,” a declarat Ştefan Florea, Business Developement Manager Simfony Mobile.

Cum funcţionează Platforma IoT Simfony?

Device-urile prezente în teren (termometrele, senzori, etc.) trimit datele prin intermediul unei cartele SIM M2M, prin comunicaţie GSM, către platforma Simfony IoT. În baza datelor primite, platforma analizează informaţiile, raportează şi ia decizia de a trimite alarme sau a acţiona alte device-uri de la distanţă. În platformă, datele sunt stocate, prelucrate şi raportate în funcţie de dorinţa clientului. Pe baza concluziilor din rapoarte, clientul poate lua decizii de business prin care îşi poate optimiza costurile.

Sunt soluţiile Simfony Mobile costisitoare?

Din discuţiile pe care le-am avut cu potenţialii clienţi la IM World, cea mai mare temere a lor era preţul mare şi timpul îndelungat prin care se poate implementa un astfel de proces. După prezentarea ad-hoc a soluţiilor Simfony au realizat cât de uşor este ai o soluţie modernă la costuri pe care le poate suporta orice companie, indiferent de mărime,” a precizat Ştefan Florea.

Ca exemplu, costul lunar pentru monitorizarea unei vitrine frigorifice în funcţie de arhitectura magazinului şipoziţionarea vitrinelor/frigiderelor este între 5 – 12 euro/lună. Detalii despre produse si alte informaţii la contact@simfonymobile.com sau telefon +40 314 361 999 (SIMFONY MOBILE).

Printre beneficiile platformei IoT Simfony regăsim: avantaj competitiv faţă de alte companii, eficientizarea costurilor operaţionale, reducerea vizitelor de service pe teren, reducerea pierderilor de active, reducerea erorilor operatorului uman, creșterea ROI (odată cu reducerea timpilor morti, bunurile vor fi în măsură să genereze mai multe venituri pentru o perioadă mai lungă de timp) şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Cea mai amplă expo-conferință soluții digitale și IT pentru afaceri din Europa Centrală și de Est, Internet & Mobile World a transformat, în perioada 5-6 octombrie 2016, Pavilionul Central de la Romexpo în cel mai mare hub de tehnologie, adunând laolaltă peste 8,500 de de specialiști în IT, marketing și programare.

Evenimentul a atras participanții oferind numeroase beneficii pentru aceștia: o zonă expozițională cu peste 1,800 de soluții și device-uri, astfel încât reprezentanții companiilor putea găsi uneltele potrivite business-ului propriu, cinci scene de conținut premium facilitat de 130 speakeri, specialiști în domeniile pe care le reprezintă: marketing online, inovare în business, e-commerce, Java, JavaScript, soluții enterprise și multe altele.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,080 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Simfony Mobile, unul dintre principalii furnizori de soluții IoT din România, a participat la IM World 2016
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: