Soluțiile de Cloud Computing pentru retail de la Anib Tech, motorul afacerilor comercianţilor tradiţionali

În ultimii 20 de ani, tehnologiile inovatoare au ajutat marile companii să se dezvolte mai mult decât ne-am fi putut imagina, iar sectoarele de retail modern şi de e-commerce au beneficiat din plin de aceste tehnologii. Cum ar putea avea acces la aceste tehnologii şi comercianţii tradiţionali, iar în paralel să deprindă şi elementele de bază ale modelului de afaceri implementat de marii retaileri?

„Dacă vom studia două exemple extreme – unul este retailerul online eMAG, iar al doilea un grup select de retaileri, operatori de hipermarketuri, precum Kaufland, Carrefour, Auchan şi cora – putem observa două caracteristici care merg mână în mână: o incredibilă rată de creștere, în contextul unei piețe de comerţ tradițional aproape statice, cu rată de creștere neglijabilă și o marjă de profit care nu garantează succesul în faţa noilor concurenți din retailul modern şi o accesare, aproape obsesivă, a instrumentelor sofisticate de analiză, bazate pe sisteme informaționale inovatoare, cu scopul optimizării tuturor componentelor operaționale,” a declarat Danny Feuerstein, Vicepreședinte Marketing și Vânzări Anib Tech, companie care furnizează soluții de Cloud Computing pentru comercianţii mici şi mijlocii din România,

Anib TechAceastă combinație între folosirea noilor tehnologii, care a primit denumirea de Business Intelligence, și succesul de excepție al reprezentanţilor retailului modern, i-a adus pe toți comercianţii – consultanți de afaceri, administratori de mici rețele de magazine și comercianţi independenţi din România – să-şi pună o întrebare firească: ce anume trebuie să facă altfel încât afacerile lor să prospere folosindu-se de noul val tehnologic?

Credit Foto: shutterstock.com

„Ambele exemple pe care le-am dat abordează provocarea pe care am denumit-o ”retailul inteligent”, prin prisma a două direcții opuse dar, totodată, complementare”, completează Danny Feuerstein. ”eMAG excelează la capitolul înțelegerea clientului, a aspirațiilor acestuia și a tehnicii de a transforma aspirația într-o achiziție online. eMAG ştie să vândă deoarece, cu ajutorul tehnologiei, studiază în mod constant clienții și se adaptează fiecăruia în mod detaliat, punându-le la dispoziţie oferte și variante deosebit de tentante.

Pe de altă parte, marii retaileri cunosc cu exactitate, în orice moment, performanțele fiecărui punct de vânzare și prognoza vânzărilor prin casele casele de marcat. Odată analizate aceste date, retaileri identifică anumite trenduri, fluctuațiile de moment şi obţin perspective cu privire la planurile de achiziție, logistică, oferte și operarea punctelor de vânzare.

Sistemul companiei eMAG funcționează pe partea de vânzări către client, în timp ce sistemul operatorilor de hipermarketuri se focalizează pe achiziții și operațiuni. Soluția BinaSmartBusiness, furnizată de Anib Tech, rezlovă ambele părți ale acestei ecuații din retail, cu o singură diferență: este destinată comercianților mici și mijlocii din România, nu giganților, ceea ce o face accesibilă,” a precizat Danny Feuerstein.

BinaSmartBusiness este o soluţie de gestiune și management pentru retail pe bază de Cloud Computing, creată şi dezvoltată în România de compania Native Data Systems, ce oferă comercianţilor mici și mijlocii un sistem inovativ de gestiune și management pentru magazine cu aceleași facilități de care se bucură marii retaileri.

Sistemul BinaSmartBusiness pentru retail, implementat în România prin intermediul companiei Anib Tech, este o soluţie ERP care se integrează cu toate echipamentele hardware necesare și specifice domeniului – case de marcat, cititoare de coduri de bare, carduri de fidelitate, POS-uri bancare, cântare electronice etc – şi oferă analize pentru creşterea, dezvoltarea şi atingerea performaţelor maxime.

Soluţia BinaSmartBusiness pentru retail se bazează pe modelul de Cloud Computing şi oferă posibilitatea de a plăti un abonament lunar pe utilizator fără a obliga la încheierea unui contract de service sau număr fix de utilizatori. Clientul primeşte maximul de accces în timp real la datele sau statisticile afacerii, direct de pe internet.

Beneficiile soluțiilor de Cloud Computing pentru retail de la Anib Tech

„Rolul de ”Business Intelligence” ca axă centrală a gestionării afacerilor de retail a început în momentul în care managerii din lanțurile mari de magazine au descoperit ”dezavantajul mărimii”, din cauza decalajului creat între retailer și client, care se învârte printre rafturi și se întreabă ce să cumpere.

Noi nu trebuie să-l învățăm pe micul comerciant cum să gestioneze un magazin în care clienții se bucură să intre dar putem să-i furnizăm instrumente tehnologice pentru a vedea cum funcționează afacerea și în momentele când acesta nu este în preajma clientului și nu poate învăța de la prima sursă.

Datele de bază sunt de fapt în posesia sa, în evidențele caselor de marcat și în facturile furnizorilor, însă înțelegerea modului prin care se pot mări veniturile și micșora pagubele poate fi dificilă. De asemenea, comerciantul încearcă să identifice dacă sortimentaţia este una potrivită şi poate să modifice mixul de marketing, dacă spațiul de la rafturile magazinului său este utilizat eficient sau cum poate să evite situaţiile de out-of-stock sau să impulsioneze vânzarea produselor care nu se vând foarte bine.

Dezvoltatorii soluțiilor de retail de la Anib Tech au identificat sute de parametri relevanți pentru a rezolva aceste provocări, care pot fi analizați cantitativ, iar cunoștințele acumulate din aceștia pot fi concentrate în 5 categorii esențiale: clienţii, produsele, conexiunea dintre clienţi şi produse, gestionarea stocurilor şi cash flow-ul.

Experienţa pe care o avem pe piaţa din România, în special pe zona de retail, ne-a permis să adăugăm noi soluții pentru retail, în special pentru comercianții mai mici, păstrând o relație apropiată cu respectivii clienți dar și capacitatea de a furniza un pachet perfect de soluții. Soluțiile sunt adaptate specificului lor, fiind servite într-o manieră personală și necomplicată din punct de vedere tehnic, practic și personal, se poate spune chiar uman,” a precizat Danny Feuerstein.

Soluţiile de la Anib Tech sunt adaptate la normele metodologice ANAF, iar comerciantul are control, în timp real, asupra analizei și rapoartelor legate de tot ceea ce se întâmplă în magazin, la raft, în depozit, în magazinul online și la casierie, acestea fiind accesibile şi de la distanță prin utilizarea unui laptop, prin telefon sau tabletă cu sistemul de operare Android, nefiind necesară achiziţionarea de software şi servere.

Anib Tech

Fondată în 1995 în Israel, compania israeliană Native Data Systems pune bazele sistemelor informatice de gestiune și ERP, fiind pionierul soluțiilor de Cloud Computing pentru afaceri. Intrarea în domeniul Retail a propulsat soluțiile de gestiune a afacerilor, astfel încât într-un timp foarte scurt a devenit lider în domeniu.

În 2015, Native Data Systems a pătruns pe piața din Europa cu produsul său BinaSmartBusiness, fiind în acest moment prezentă și în România prin compania Anib Tech. Compania Anib Tech a pornit de la nevoia de a furniza servicii IT prin externalizare antreprenorilor ce deţin afaceri mici dar şi companiilor mai mari care şi-au dorit acelaşi lucru. Chiar și proprietarul unui magazin de familie poate considera serviciul ca pe un parteneriat de afaceri.

Nevoia primară a unui mic comerciant cu amănuntul este simplă, iar soluția noastră a fost  concepută astfel încât acesta să nu fie expus niciodată la sistemele online complexe ce operează în fundal,” a încheiat Danny Feuerstein.

Întrebări, demo şi comenzi la adresa vanzari@anibtech.com sau la telefon: 0374.949.492.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *