ZaharulOradea

România, Bulgaria și Polonia au avut, în 2013, cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de consum și servicii

Conform datelor publicate azi de către Oficiul European de Statistică (Eurostat), cele mai scăzute prețuri la bunuri de consum și servicii din Uniunea Europeană, în 2013, s-au înregistrat în Bulgaria (48% din media UE), Polonia și România (ambele cu 57%), iar cele mai ridicate au fost în Danemarca (140% din media în UE28).

1Pe categorii, în cazul produselor alimentare și băuturilor non-alcoolice, cele mai scăzute prețuri au fost înregistrate anul trecut în Polonia (62% din media UE) Bulgaria și România (ambele cu 69%), la polul opus fiind Danemarca (140%).

Bulgaria (59% din media UE), Ungaria (66% din media UE), Polonia (73% din media UE) și România (74% din media UE) au cele mai mici prețuri și la băuturi alcoolice și tutun din UE, cel mai ridicat fiind înregistrat în Irlanda (178%). Eurostat precizează că această variație mare de prețuri se datorează în principal diferențelor în care sunt taxate aceste produse în rândul statelor membre.

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » România, Bulgaria și Polonia au avut, în 2013, cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de consum și servicii
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] România, Bulgaria și Polonia au avut, în 2013, cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de con… […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: