România, Bulgaria și Polonia au avut, în 2013, cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de consum și servicii

Conform datelor publicate azi de către Oficiul European de Statistică (Eurostat), cele mai scăzute prețuri la bunuri de consum și servicii din Uniunea Europeană, în 2013, s-au înregistrat în Bulgaria (48% din media UE), Polonia și România (ambele cu 57%), iar cele mai ridicate au fost în Danemarca (140% din media în UE28).

1Pe categorii, în cazul produselor alimentare și băuturilor non-alcoolice, cele mai scăzute prețuri au fost înregistrate anul trecut în Polonia (62% din media UE) Bulgaria și România (ambele cu 69%), la polul opus fiind Danemarca (140%).

Bulgaria (59% din media UE), Ungaria (66% din media UE), Polonia (73% din media UE) și România (74% din media UE) au cele mai mici prețuri și la băuturi alcoolice și tutun din UE, cel mai ridicat fiind înregistrat în Irlanda (178%). Eurostat precizează că această variație mare de prețuri se datorează în principal diferențelor în care sunt taxate aceste produse în rândul statelor membre.

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „România, Bulgaria și Polonia au avut, în 2013, cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de consum și servicii”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 16 - 20 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *