Transporturi eficiente prin acoperire teritorială

Pentru a putea furniza servicii logistice la un raport calitate/preț avantajos și timpi de tranzit competitivi, este nevoie de o prezență națională. Cele două filiale din București și Arad ale companiei Gebruder Weiss, unul dintre cei mai mari operatori logistici din Europa şi partenerul de încredere al industriei FMCG, s-au dovedit insuficiente pentru a asigura o acoperire națională optimă și pentru a reduce timpul de livrare.

Astfel că, începând cu anul 2005, compania Gebrüder Weiss a investit major în deschiderea de terminale în puncte geografice strategice din România.

Investițiile majore din ultimii 11 ani au dus la o dezvoltare multilaterală a companiei: au fost inaugurate sedii în Bolintin Deal, Arad, Cluj, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța, au fost achiziționate echipamente performante, de ultimă generație, iar numărul angajaților a crescut de la 50 la peste 500.

Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss – Cronologia inaugurării sediilor companiei în România

2005 – a avut loc deschiderea terminalului din Arad, ce beneficiază în prezent de 6.000 mp de spații pentru servicii logistice şi de 1.000 mp cross-docking, cu posibilitate de extindere până la 30.000 mp. Compania deține în Arad și un teren de 3,5 ha cu acces la calea ferată, investiție realizată în anul 2009 cu scopul construirii în viitor a unui terminal logistic.

2008 – strategia de expansiune a continuat prin inaugurarea unor puncte de cross-docking la Bacău și Sibiu. Finalul anului a adus pe harta Gebrüder Weiss filiala din Constanța, ce a operat cu predilecție transporturi speciale și în regim de camion complet datorită localizării sale strategice, în vecinătatea portului Constanța. Începând cu 2012, s-a făcut pasul firesc pentru deschiderea unui terminal care să adauge la portofoliul de servicii și transportul în regim de grupaj, respectiv depozitarea și serviciile asociate depozitării.

2009 – toate diviziile din București, cu excepția Air & Sea, sunt situate în mod strategic pe autostrada A1, lângă Bolintin Deal, la o distanță de doar 12 km de vechiul sediu. Relocarea în noua clădire are avantajul unei zone logistice mai extinse și al unor tehnologii mai avansate. Acest lucru ne permite să furnizăm servicii complexe și să venim cu soluții mai eficiente către clienții și partenerii noștri. Locația cuprinde circa 8.500 mp pentru spații de depozitare, 2.500 mp pentru spații de cross-docking și 14.000 mp pentru spații de depozitare în P3 (autostrada A1, km. 13).

2010 – Gebrüder Weiss deschide un nou sediu în Craiova, care va fi relocat în 2013 pentru a putea răspunde mai eficient la solicitările și nevoile clienților.

2011 – A fost inaugurat terminalul din Sibiu ce se evidențiază prin calitatea serviciilor și prin sistemele și echipamentele logistice moderne. În același an a fost inaugurat și cel de-al șaselea terminal cross-docking din rețeaua Gebrüder Weiss România, situat în Cluj. Deschiderea terminalului a permis îmbunătățirea calității printr-un timp de tranzit mai scurt și flexibilitate sporită față de distribuția națională.

2012 – O dată cu dezvoltarea afacerii a apărut și nevoia unei relocări în Bacău pentru ca sucursala Gebrüder Weiss să continue să livreze servicii la nivelul așteptărilor clienților și să poată răspunde prompt și eficient tuturor cerințelor. După alți 4 ani de creștere, echipa din Bacău a fost din nou relocată în 2016.

2016 – Cel mai recent membru al rețelei Gebrüder Weiss este localizat în Brașov. Echipa Gebrüder Weiss Brașov va îmbunătăți serviciile pentru clienții de distribuție existenți în spațiul Brașov-Covasna-Harghita, creându-și în același timp propriile operațiuni de transport și logistică în strânsă colaborare cu celelalte filiale.

Compania Gebrüder Weiss are o experienţă de peste 20 de ani în transport și logistică pe piața din România, furnizând de-a lungul anilor soluții logistice inteligente pentru clienții săi, bazându-se pe o infrastructura națională prin platforma logistică proprie cu 9 terminale logistice de cross-docking și puncte de lucru situate in București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Constanta, Craiova, Brașov și Oradea.

Cu peste 6.000 de angajaţi, 150 de puncte de lucru proprii şi o cifră de afaceri anuală de 1,28 miliarde euro (2015), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa.

Contact: office.ro@gw-world.com

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *