ZaharulOradea

Transporturile, influențate direct proporțional de puterea de cumpărare a populației

Noile reglementări şi măsuri legislative adoptate în cursul anului 2015 şi la început de 2016 cu scopul de a stimula consumul, au influenţe pozitive şi în industriile adiacente, cum ar fi transporturile şi logistica. Consumul crescut s-a tradus în mai multe transporturi efectuate atât de marile lanţuri de retail, cât şi direct de producători.

2015 în cifre

Anul 2015 a însemnat pentru Gebruder Weiss, unul dintre cei mai mari operatori logistici din Europa, asumarea mai multor provocări ce au condus la creşteri în ceea ce priveşte volumele transportate şi implicit cursele efectuate. Doar divizia de transport rutier în regim FTL (full truck load) a realizat pentru portofoliul de clienţi peste 30.000 de curse interne, dintre care 8% reprezintă curse pentru produse ce necesită temperatură controlată. Serviciul termo a fost introdus în portofoliul companiei în 2014, iar anul trecut volumele transportate în regim frigorific au fost dublate.

Transporturile GW

Legea Pareto se aplică şi în transporturi

Portofoliul de clienţi Gebruder Weiss din zona de retail & FMCG este format preponderent din producători şi retaileri. Deşi mai puţin numeroşi, retailerii, asigură majoritatea curselor efectuate în decursul unui an, situaţie absolut normală având în vedere numărul mare de producători prezenţi la raft în fiecare dintre magazinele reţelelor prezente pe piaţă.

Cele mai importante zone de plecare a transporturilor, din punct de vedere geografic, rămân zona Prahova/Bucureşti şi Timiş/centrul ţării. Distribuţia are loc din aceste puncte către toată ţară, asigurându-se un flux şi o acoperire optime datorită reţelei de filiale GW plasate strategic în Bucureşti, Sibiu, Craiova, Cluj, Arad, Bacău şi Constanţa.

Campionatul European de Fotbal din Franţa 2016 va stimula consumul din zona “beverage”

Fotbalul aduce oamenii împreună, iar statisticile arată că în timpul evenimentelor sportive importante se înregistrează un consum crescut pentru produsele incluse în categoria beverages. Pentru 2016, compania anticipează o creştere a volumelor transportate din această gamă, cu circa 10-15%. Creşterea volumelor se va datora şi diminuării preţului carburanţilor ce influenţează în mod direct tariful de transport, dar şi măsurilor legislative (ex. scăderea cotei TVA cu 4 puncte procentuale).

„Ne dorim să facem faţă cu succes oricărei provocări lansate de parteneri sau piaţă, de aceea investim timp şi resurse în oameni, echipamente şi instrumente IT şi urmărim îndeaproape criteriile de performanţă stabilite de comun acord cu clienţii noştri astfel încât să preîntâmpinăm eventuale neconcordanţe cu soluţii avantajoase ambelor părţi,” declară Cosmin Soceanu, FTL Manager în cadrul Gebruder Weiss România.

Transporturile GW1

Gebruder Weiss România

Compania Gebruder Weiss are o experienţă de peste 20 de ani în transport şi logistică pe piaţă din România, furnizând de-a lungul anilor soluţii logistice inteligente pentru clienţii săi, bazându-se pe o infrastructură naţională prin platforma logistică proprie cu 6 terminale logistice de cross-docking situate în Bucureşti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău şi Craiova.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,054 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Transporturile, influențate direct proporțional de puterea de cumpărare a populației

Spune-ți părerea

  1. […] Noile reglementări şi măsuri legislative adoptate în cursul anului 2015 şi la început de 2016 cu scopul de a stimula consumul, au influenţe pozitive şi în industriile adiacente, cum ar fi transporturile şi logistica. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: