Mid Europa Partners, proprietarul retailerului Profi, a cumpărat Urgent Cargus

Compania Mid Europa Partners (“Mid Europa”), principalul investitor privat în Europa Centrală și de Est (CEE) și proprietarul rețelei de magazine Profi din România, a anunțat astăzi că a încheiat un acord de achiziție a 100% din acțiunile companiei Urgent Cargus de la Abris Capital Partners. Tranzacția este supusă aprobării obișnuite din partea autorităților anticoncurență și se așteaptă să se încheie în trimestrul IV din 2018.

Urgent CargusUrgent Cargus este un furnizor de servicii de curierat, expres și colet (“CEP”) din România, cu livrări către peste 85.000 de clienți, inclusiv clienți business, retaileri online și persoane fizice.

Urgent Cargus operează o rețea densă de 5 hub-uri și 71 de stații conectate prin 360 de rute, care, împreună cu baza de date de ultimă oră și capacitățile logistice, permit companiei să ofere servicii de înaltă calitate, cum ar fi livrarea în 24 de ore în toată țara.

“Achiziționarea companiei Urgent Cargus din România vine pe fondul altei investiții de-a noastră în Polonia, unde am achiziționat compania Allegro (n.r: unul dintre cele mai mari magazine online din Polonia) și subliniază concentrarea sporită a companiei Mid Europa Partners pe companiile care operează și servesc canalul de retail online, unul cu o creștere rapidă în Europa Centrală și de Est “, a declarat Robert Knorr, Co-Managing Partner al Mid Europa Partners.

Profi a fost, la finalul lui 2016, obiectul celei mai mari tranzacţii din retailul autohton, reţeaua fiind preluată de Mid Europa Partners, una din cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii în Europa Centrală și de Est, de la compania Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), pentru suma de 530 de milioane de euro.

Cu magazine prezente în peste 420 de localități și o echipă de aproape 14.000 de oameni, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *