Iunie, luna reciclării inteligente la Carrefour

În luna iunie, în hipermarketurile Carrefour din toată țara, se reciclează inteligent.

Luna reciclarii inteligente la CarrefourPărinții sunt invitați să vină cu cei mici la stațiile SIGUREC din orașele București, Brașov, Buzău, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iași, Suceava, Focșani, Brăila, Pitești și Ploiești, pentru a învăța cum reciclarea poate fi distractivă.

Odată cu Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită pe 5 iunie, magazinele în parcarea cărora este implementat sistemul SIGUREC vor organiza ateliere de creație, concursuri cu premii și multe alte surprize pentru copiii interesați de cum pot contribui la protejarea naturii. Toate stațiile SIGUREC vor putea fi vizitate, iar copiii vor afla care este circuitul deșeurilor colectate.

Sistemul SIGUREC este prezent cu câte o stație în Carrefour Brăila, Brașov, Buzău, Drobeta, Focșani, Carrefour Iași Era, Oradea Era, Ploiești,  Pitești, Sibiu, Suceava, Vitantis, Băneasa, Militari, Carrefour Colentina și Berceni.

În perioada 1 august – 31 decembrie 2014, stațiile SIGUREC au colectat peste 1,000 de tone deșeuri care au fost trimise direct în fabricile de reciclare din România.

Cele 16 stații active au colectat, în intervalul ianuarie – mai 2015:

  • 024 unități de ambalaje PET-uri, doze și sticlă
  • 640 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice
  • 164 kg de hârtie/carton

„Lupta împotriva poluării și a risipei resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabilă în România. Atitudinea responsabilă față de mediu trebuie creată încă din copilărie, iar prin programe precum <<Iunie – luna reciclării inteligente la Carrefour>> sperăm să contribuim la un viitor cât mai curat pentru România”, a declarat Florin Căpățână, Director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour România.

Prin SIGUREC, deșeurile au valoare, utilizatorii sistemului primind vouchere ce pot fi folosite în hipermarketurile Carrefour sau donate către HOSPICE Casa Speranței. Discounturile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton.

Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 60 de bani/kilogram și 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *