Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna august 2021

În luna august 2021, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 23 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. În luna august 2021, retailerii care au inaugurat magazine sunt: Profi, Lidl, Mega Image și Carrefour. Lidl a trecut de pragul de 300 de magazine în luna august.

retailul alimentarProfi

PROFI, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România (peste 1.500), a inaugurat în luna august 2021 un număr de 9 magazine.

Dintre cele 9 magazine deschise în luna august 2021, o unitate este în format Standard (supermarket), două sunt în format City, formatul de proximitate, mai restrâns ca suprafață de vânzare și șase unități sunt în format Loco, formatul dedicat zonei rurale. Noile magazine au fost inaugurate în București și județele Ilfov, Bacău, Arad, Mehedinți, Argeș, Cluj, Constanța și Hunedoara.

Tot în luna august 2021, retailerul a anunțat că Profi LOCO, magazinul dedicat zonei rurale, are în noul format de magazin o sortimentație împrospătată față de cea anterioară, odată cu redeschiderea magazinului din Săvârșin.

Lidl

Lidl România a inaugurat în luna august 2021 5 magazine noi, dintre care două în București, unul în Ștefănești, unul în Borșa, si unul în Bistrița. Magazinul din Brad, județul Hunedoara a fost relocat si este un magazin nou. Cu aceste deschideri, retailerul Lidl a trecut de pragul de 300 de magazine în România și a încheiat luna august cu o rețea de 304 unități.

Mega Image

Mega Image a deschis în luna august un număr de 5 magazine, dintre care o unitate este sub brandul Mega Image și 5 unități sunt sub brandul Shop&Go. Magazinele au fost deschise în București (2 unități), în județul Ilfov (3 unități) și În județul Timiș (o unitate). Cu aceste deschideri, rețeaua Mega Image a ajuns la 880 de magazine.

Carrefour

În luna august 2021, retailerul Carrefour a deschis un număr de 4 magazine, dintre care 2 unități Market, la Husi și Timișoara și 2 unități Express, la Constanța și București.

Servicii noi de eCommerce în retailul alimentar

cora România dezvoltă serviciul cora Expres prin lansarea unui nou parteneriat cu tazz, platforma de livrări la domiciliu deținută de eMAG. Astfel, clienții cora din București, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Drobeta și Ploiești vor avea acces rapid, începând cu luna august, la peste 4.000 de produse esențiale din hipermarketul fizic, care sunt listate în aplicația tazz.

Carrefour și Bringo își consolidează parteneriatul prin lansarea unui model nou de serviciu, cel de livrare rapidă în București și Iași și prin extinderea către zone suplimentare de livrare, respectiv Mangalia, Craiova și Reșița. Astfel, clienții din București și Iași care se află în proximitatea primelor magazine Carrefour Market incluse în noul program beneficiază de livrare rapidă, în 30 de minute de la plasarea comenzilor prin Bringo.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *