Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna septembrie 2022

În luna septembrie 2022, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 38 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna septembrie 2022 sunt: Kaufland, PENNY, Profi, Carrefour, Lidl, cora, Mega Image și Auchan.

retailul alimentarPENNY

PENNY, unul dintre cei mai activi retaileri din România, și-a continuat planul de extindere prin deschiderea a două magazine, unul în Arad și unul în Călărași. Cu această deschidere retailerul a ajuns la o rețea de 315 magazine.

PROFI

PROFIretailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat în luna septembrie 2022 13 noi magazine în județele Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Mureș, Dâmbovița, Dolj, Buzău, Teleorman, Alba, Ilfov, Prahova, Suceava și Satu Mare.

Dintre magazinele Profi deschise, o unitate a fost în format Super (supermarket mare, cu o suprafață de vânzare de peste 500 de mp), trei unități au fost în format City (supermarket mediu-mic, cu o suprafață între 200 și 300 de mp), două unități au fost în format Go (minimarket de proximitate, cu o suprafață de cca 100 de mp) și șapte unități în format Loco, formatul dedicat zonei rurale.

Kaufland

Kaufland a continuat să investească în România și a deschis în luna septembrie 2022 un magazin în Sectorul 4 al capitalei, ajungând la o rețea națională de 156 hipermarketuri. Cu această investiție, compania creează 80 de locuri de muncă pe piața locală.

Carrefour

Carrefour România a continuat extinderea lanțului Supeco prin deschiderea în luna septembrie 2022 a unui magazin în Bârlad, ajungând astfel la o rețea națională de 28 de magazine ale formatului de discounter.

De asemenea, retailerul a deschis un magazin Market în Huși, judetul Vaslui.

Lidl

Lidl România a inaugurat în luna septembrie 2022 două magazine: unul în Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov și unul în orașul Târgu Mureș, județul Mureș si unul. Odată cu deschiderea magazinului, s-au creat peste 20 de noi locuri de muncă. Cu această deschidere rețeaua națională a ajuns la 338 de magazine.

cora

cora a deschis în luna septembrie 2022, două magazine cora Urban, iar rețeaua de magazine de proximitate ajunge la 7 unități. Retailerul a continuat să dezvolte cel mai nou concept al său, cora Urban, cu deschiderea unui magazin în București, pe strada Liviu Rebreanu nr.13 și un magazin în Bulevardul Ghencea nr. 34.

Mega Image

Mega Image a deschis în luna septembrie un număr de 5 magazine, dintre care 4 sub brandul de retail Mega Image și unul sub brandul de retail Shop&Go. Magazinele Mega Imafge au fost deschise în: Frumușani, Jud. Călărași, Brașov, doua magazine în Voluntari, jud. Ilfov și Brănești, jud. Ilfov, iar o altă unitate Shop&Go a fost deschisă tot în Brănești jud. Ilfov.

Auchan

În luna septembrie, Auchan a deschis 11 noi magazine MyAuchan, toate în stații Petrom, respectiv 6 în județul Gorj și 5 în judetul Mehedinți.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *