Retail & FMCG – Sinteza știrilor din perioada 26 aprilie – 6 mai 2016

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, din perioada 26 aprilie – 6 mai 2016.

Amânarea discutării Legii 321 (Legea Supermarketurilor) şi crearea unui studiu de impact. Efectele aplicării legii, câteva soluţii constructive şi un plan concret de lucru propuse de retail-FMCG.ro.

Retail

RetailMii de spații comerciale se pot închide din cauza procesului defectuos de autorizare pentru securitatea la incendiu. Există riscul unui blocaj economic.

Cifra de afaceri din retail a crescut, în luna martie 2016, cu 19,3% faţă de aceeaşi luna anului trecut, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Declaraţia AMRCR cu privire la efectele modificării Legii 321: Lanțul scurt de aprovizionare nu garantează sprijin pentru producătorii români și restrânge libertatea consumatorilor români de a alege. AMRCR solicită eliminarea amendamentelor neconcurențiale și discriminatorii din proiectul legii comercializării produselor alimentare (Legea 321).

Piaţa de retail european a fost subiectul unui studiu-analiză derulat de GfK ce cuprinde cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2016. Astfel, piața de retail din România va crește cu 7%, în 2016, peste media europeană care se va situa la o valoare de 1%.

Mega Image reia expansiunea prin deschiderea a 6 noi magazine, după ce închis alte 6 unităţi, printre care şi magazinul concept AB COOL FOOD.

Lidl România l-a promovat pe Ionuț Preda în funcția de Director Național de Vânzări și Logistică. Ionuț Preda va prelua atribuțiile noii poziții începând cu 1 mai 2016 și va deveni membru al Consiliului de Conducere Lidl România.

Market Craiova Piața Centrală este noul supermarket deschis de Carrefour în Craiova, retailer care ajunge la un numar de 108 magazine în acest format. Este cel de-al 3-lea magazin Market din Craiova.

FMCG

Ursus Breweries, compania din România ce aparţine SABMiller, va fi scoasă la vânzare, ca urmare a achiziţiei SABMiller de către AB InBev, primii doi mari producători de bere la nivel mondial. De altfel, AB InBev renunță la toate afacerile SABMiller din Europa Centrală și de Est, ca parte a unui pachet actualizat de angajamente către Comisia Europeană.

Asociația Berarii României are o nouă conducere. Secretarul General al organizației, Ciprian Sandu, i-a luat locul lui Constantin Bratu care pleacă de la conducerea Asociației.

Grupul Albalact a încheiat anul financiar 2015 cu o creștere profitabilă a veniturilor, un rezultat care a depășit ușor targetul bugetat, conform raportului financiar.

Studii

Valoarea plăților cu portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de payments, a crescut cu peste 100% în primele trei luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Retail & FMCG news – în fiecare zi, pe e-mail

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Retail & FMCG – Sinteza știrilor din perioada 26 aprilie – 6 mai 2016

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: