Sinteza săptămânii 3 – 7 august 2015

Retail

PROFI deschide primele 11 magazine LOCO, marcând intrarea oficială pe piaţă a noului concept PROFI, destinat zonelor rurale.

Carrefour deschide magazinul „Market” cu numărul 98 la Târgu Jiu şi se apropie de cifra de 100 de magazine cu acest brand, la nivel naţional.

METRO Group a continuat să performeze în primele nouă luni ale anului financiar 2014/15. Astfel, vânzările nete au crescut cu 1,6% în perioada octombrie 2014 – iunie 2015

Analize

food productsCare sunt motivele pentru care nu există în mediul rural magazine din retailul modern? Argumente pro şi contra extinderii comerţului modern în mediul rural.

Credit foto: Shutterstock

Volumul de retail din România a crescut cu 1,7% în luna iunie, comparativ cu luna precedentă, cea mai mare creştere înregistrată printre ţările Uniunii Europeane, conform Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Conform datelor emise de către Institutul Naţional de Statistiă (INS), în luna iunie 2015, volumul cifrei de afaceri din retail a crescut faţă de luna precedentă cu 4,2%.

Evenimente

Dedicat atât producătorilor, cât şi beneficiarilor de produse din industria de prinţ, ambalaje, etichete şi semnalistică, ediţia din acest an a evenimentului Print & Sign, cel mai mare târg de tipar și semnalistică din Europa Centrală și de Est, se va desfăşura în perioada 8 – 11 septembrie, în pavilioanele C1, C2, C4, C5 şi C6, din Centrul Expoziţional Romexpo.

FMCG

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller plc, introduce pe piaţa din România 6 branduri de top din portofoliul global SABMiller şi al partenerilor săi: St. Stefanus, Miller Genuine Draft, Grolsch Premium Weizen, Pilsner Urquell, Efes Draft, Efes Pilsener.

Principalele companii care îmbuteliază produsele Coca Cola în Uniunea Europeană au decis să fuzioneze, formând o entitate cu vânzări anuale de 12,6 miliarde de dolari.

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a încheiat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 82.655 mii lei, obţinând o creştere cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2014.

Începând cu data de 4 august 2015, compania Vincon Vrancea va avea o nouă structură de management. Conducerea executivă a companiei va fi preluată de Președintele Consiliului de Administrație, doamna Luchi Georgescu, iar managementul operațional va fi asigurat de către un Consiliu Director format din membri ai actualului top management al companiei.

Servicii

MasterCard se află pe locul 8 în topul global FutureBrand Index 2015, clasamentul care analizează percepția publică asupra celor mai puternice 100 de companii din lume și este singura companie din Top 10 care activează în sectorul financiar.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,099 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 3 – 7 august 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: