Mercedes-Benz eSprinter Furgon, autoutilitara 100% electrică – o soluție avansată de mobilitate pentru traficul urban

Lansat in 2018, Mercedes-Benz eSprinter Furgon, autoutilitara 100% electrică, reprezintă o soluție avansată de mobilitate pentru traficul urban, ce poate fi utilizată pentru livrari tip „last-mile” în centrele orașelor, unde este restricționat accesul vehiculelor cu motoare cu combustie internă. Mercedes-Benz eSprinter Furgon este foarte potrivit pentru distribuitorii din industria FMCG și companiile de curierat, cu livrări realizate în mediul urban, dar și pentru antreprenorii din industria HoReCa sau pentru comercianții independenți. În spatele fiecărui model Sprinter stau 25 de ani de experiență, iar modelul eSprinter se bazează pe acest fundament.

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Mercedes-Benz eSprinter este mult mai mult decât un simplu autovehicul cu propulsie electrică, este un concept comercial individualizat pentru mobilitatea electrică.

Cu sistemul său eficient de acționare electrică, cu maxim 85 kW (116 CP), este la fel de fiabil, economic și flexibil precum un model Sprinter, care ne demonstrează competența în domeniul transporturilor de un sfert de secol.

Motorul electric ultraeficient impresionează prin forța sa mare de tracțiune și funcționarea uniformă. În comparație cu un motor cu ardere internă, motorul electric are un randament semnificativ mai mare, funcționează aproape complet silențios, iar cuplul maxim este la dispoziție încă de la prima rotație a motorului. Reprezintă un mod de acționare economic și ecologic în aglomerări urbane cu grad înalt de poluare și norme tot mai severe de noxe. În plus, un motor electric se uzează mai puțin și are nevoie de mai puține revizii decât unul cu ardere internă.

Autonomie, încărcarea bateriei

Cu echiparea standard, Mercedes-Benz eSprinter Furgon are o capacitate utilă a bateriei de 35 kWh la bord, cu o autonomie combinată de maxim 150 km, în regim mixt, conform ciclului WLTP. Pentru o autonomie mai mare este disponibil modelul cu o capacitate a bateriei de 47 kWh.

Autonomia autovehiculului comercial Mercedes-Benz eSprinter Furgon depinde de configurarea autovehiculului, în special de alegerea vitezei maxime. În plus, autonomia reală depinde și de stilul individual de condus, condițiile de carosabil și trafic, temperatura exterioară, utilizarea instalației de climatizare, a încălzirii și a altor consumatori electrici.

Pentru o companie care are unul sau mai multe astfel de autovehicule comerciale, ideal este ca încărcarea să se facă pe timpul nopții la stațiile proprii de încarcare, cu cu maxim 7,4 kW și curent alternativ (AC). În plus, există un număr constant în creștere al stațiilor publice de încărcare. La o stație de încărcare rapidă DC eSprinter-ul se poate încărca cu până la 80 kW capacitate de încărcare, în circa 20 de minute de la 10 la 80 %. O posibilitate de încărcare rapidă DC cu până la 20 kW este deja inclusă în echiparea standard.

Desigur că Mercede-Benz eSprinter Furgon poate fi încărcat și de la prizele normale (încarcare domestică), cu ajutorul unui cablu special, disponibil din fabrică sau de la partenerul Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

3 programe de rulare diferite și 4 nivele de recuperare

Mercedes-Benz eSprinter Furgon dispune de 3 programe de rulare diferite și 4 nivele de recuperare, pentru un mod de conducere eficient. Ambele funcții permit optimizarea consumului de energie și al autonomiei. În cadrul recuperării se obține energie dacă autovehiculul este încetinit, pentru ca atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație sau frânează, sistemul mașinii intră în recuperare, iar prin intermediul unui invertor, energia rezultată din recuperare este transformată în curent electric. De exemplu, bateria se încarcă la cursele în pantă în loc să piardă energie la frânare sub formă de căldură.

Astfel, Mercedes-Benz eSprinter Furgon are 3 multe moduri de condus: Modul Eco – modul default la pornirea mașinii, Modul Eco+ și Modul Confort. De asemenea, sunt disponibile 4 niveluri de recuperare: D- (recuperarea maximă), D, D+ și D++ (recuperarea minimă). La o exploatare corectă, din punctul de vedere al recuperării, autonomia este mărită cu cca. 20 – 30 de km.

Spațiu de încărcare generos pentru Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Modelul eSprinter Furgon dispune de spațiul de încărcare generos al unui model Sprinter cu motor cu ardere internă, deoarece bateria sa se află în podeaua caroseriei. Astfel, Mercedes-Benz eSprinter Furgon are un volum de încărcare de 11 m3, care rezolvă cerințele activității de zi cu zi. Acesta este disponibil exclusiv cu lungimea standard (A2) cu acoperiș înălțat.

Sarcina utilă se ridică la 1.001 kg, la o capacitate standard a bateriei de 35 kWh, iar în cazul capacității opționale a bateriei de 47 kWh, crește autonomia, dar sarcina utilă este ceva mai scăzută (848 kg) din cauza greutății bateriei.

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Condus silențios, confortabil, fără trepidații și fără noxe

Ca toate modelele electrice, Mercedes-Benz eSprinter Furgon asigură un condus confortabil, fără trepidații și zgomot și fără emisii CO2. Varianta electrică a modelului eSprinter este la fel de funcțional, sigur și comfortabil precum Mercedes-Benz Sprinter, aflat la a 3-a generație de la lansarea sa din 1995 și care a redenumit o întreagă clasă de autovehicule datorită calităților sale remarcabile, a costurilor totale de operare reduse și a funcționalităților sale.

Sisteme de siguranță

Printre funcțiile disponibile pentru Mercedes-Benz eSprinter se regăsesc: ACTIVE BRAKE ASSIST, ATTENTION ASSIST, ADAPTIVE ESP®, Hill-start Assist,  Crosswind Assist, A/C semi-automat TEMPMATIC, GPS tracking, KEYLESS Start.

De menționat faptul că grupul motopropulsor, bateria de înaltă tensiune și cablurile de înaltă tensiune sunt protejate prin încorporarea în șasiu, iar toate cablurile de înaltă tensiune sunt și ele izolate laborios.

Mercedes-Benz eSprinter Furgon, preț

Prețul vehiculului comercial eSprinter Furgon pleacă de la 54.145.59 euro (fara TVA) sau de la 64.433.26 euro (cu TVA inclus). Autovehiculul beneficiază de ecotichetul în valoare de de 45.000 lei, prin programul Rabla Plus, dar in funcție de profilul de activitate al companiei și de codul CAEN, conform ghidului Administației Fondului Pentru Mediu.

Certificatul de garanție al bateriei este valabil pentru o perioadă de 8 ani, respectiv primii 160.000 km după prima înmatriculare.

Mercedes-Benz Financial Services oferă condiții atractive de leasing financiar.

AICI puteți solicita un drive test cu orice autovehicul comercial ușor Mercedes-Benz.

Mai multe informatii pe www.mercedes-benz.ro/vans/ro.

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Cu modelul eSprinter Furgon, divizia Mercedes-Benz Vans continuă promisiunea de a oferi modele electrice pentru toate liniile de autovehicule comerciale ușoare, cu o strategie de mobilitate electrică ce se bazează pe cele cinci elemente principale – un ecosistem holistic, expertiză în industrie, profitabilitate, co-crearea și dezvoltarea tehnologiei împreună cu specialiștii Daimler.

Mercedes-Benz eSprinter Furgon

Mercedes-Benz Vans – planuri de viitor

Mercedes-Benz Vans a dezvoltat o nouă Platformă Electrică Versatilă pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Această platformă inovatoare va fi baza tehnică pentru următoarea generație eSprinter. Elementele de bază ale noii platforme sunt trei module care permit cea mai bună flexibilitate posibilă în dezvoltarea și proiectarea diferitelor tipuri de caroserii. Aceasta permite noi configurații de caroserie pentru eSprinter, configurații anterior disponibile pentru motoarele cu ardere internă.

Divizia Mercedes-Benz Vans accelerează strategia de electrificare și are intenția de a rămâne liderul pieței de autovehicule electrice prin dezvoltarea rapidă a noii Platforme Electrice Versatile pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Cu o investiție de 350 de milioane de euro, Platforma Electrică Versatilă va juca un rol cheie în planurile Mercedes-Benz Vans pentru transportul fără emisii și va oferi soluții optime Deoarece producția următoarei generații eSprinter va fi neutră din punct de vedere CO2, acesta va fi încă un pas către realizarea „Ambiției 2039” a concernului Daimler.

Astăzi, Mercedes-Benz Vans este deja liderul pieței autovehiculelor electrice, cu o cotă de piață de peste 30% din segmentele de autovehicule comerciale ușoare mijlocii și mari din Europa.

Citește și: https://www.retail-fmcg.ro/ecobiogreen/mercedes-benz-evito-furgon-autoutilitara-electrica.html


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *