Next_Capitall

Amazon își extinde rețeaua de magazine Amazon Go și în Marea Britanie

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, caută proprietăți în Marea Britanie pentru a deschide primele sale magazine Amazon Go din Europa, un concept de magazin fără case de marcat unde clienții pot plăti printr-o aplicație mobilă. Magazinele Amazon Go, fără case de marcat, vor fi lansate în Europa cât de curând, conform publicației Retail Detail.

Amazon Go

Magazinele mici răspândite la nivel național

Gigantul american de e-commerce caută în toată Marea Britanie un număr semnificativ de spații mici de retail, preferabil între 370 și 470 mp. Acestea par perfecte pentru unitățile Amazon Go, numele brandului fiind deja înregistrat de Amazon în Marea Britanie. Acest lucru alimentează zvonurile potrivit cărora retailerul de e-commerce vrea să deschidă formate de magazine de proximitate high-tech și în Marea Britanie.

Amazon are deja 6 magazine Amazon Go în Statele Unite – primul l-a deschis în luna inanuarie 2018 – și recent și-a deschis primul magazin Amazon Go non-alimentar în New York, ce are la bază același concept. În următorii ani, Amazon dorește să își accelereze expansiunea magazinelor fizice: obiectivul său este de a avea 3.000 de magazine Amazon Go până în 2021.

Concept

Un magazin Amazon Go comercializează preparate ready-to-eat pentru toate mesele zilei, gustări, produse de brutărie dar şi o selecţie de produse alimentare (grocery essentials).

Experiența cumpărăturilor fără case de marcat din Amazon Go este posibilă prin tehnologia „Just Walk Out” care detectează automat dacă produsele sunt luate sau puse la loc pe rafturi și ține evidența lor printr-o aplicație ce se poate descărca din Apple App Store, Google Play sau Amazon Appstore. Consumatorii care au terminat de făcut cumpărături, doar ies din magazin. În scurt timp, primesc un bon electronic, iar banii pentru produsele achiziţionate le sunt luați din contul Amazon Go.

Clienții trebuie doar să își facă cont pe Amazon Go, să intre în magazin folosind aplicația și să își facă cumpărăturile. Astfel, oamenii pot face cumpărături într-un timp mult mai scurt, fără să mai treacă produsele prin casa de marcat, să plătească cash sau cu cardul sau să interacționeze cu angajații supermaketului.

Întreg magazinul, precum și rafturile acestuia sunt echipate cu senzori și camere de filmat, fapt pentru care produsele care sunt luate de pe raft pot fi detectate și astfel, pe lângă marcarea propriu-zisă a produselor cumpărate se pot realiza chiar liste de preferințe ale clienților.

Amazon Go

În 2016, Amazon a deschis şi testat un magazin Amazon Go doar pentru angajații retailerului, într-o fază beta, iar pe 23 ianuarie 2018, a deschis prima astfel de unitate pentru publicul larg.

Foto

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Amazon își extinde rețeaua de magazine Amazon Go și în Marea Britanie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: