Profi încheie anul cu o rețea de 694 de magazine, prezente în 379 de localități

Profi a deschis patru noi magazine la Bacău, Dobrotești, Sighetu Marmației și Târgu Frumos, ultimele din acest an, ajungând la o rețea de 694 de unități prezente în 379 de localități. În 2017 Profi a deschis 195 de magazine, dintre care 57 în format City, 83 în format Loco și 55 în format Standard.

ProfiUnitatea din Bacău funcționează în format Standard pe str. Dumbravei, nr.2, cu o suprafața totală de 458 mp, din care sală de vânzări măsoară 303 mp.

În același format se regăsește și cea din Târgu Frumos, județul Iași, situată pe str. Cuza Vodă, nr. 40. Această are o suprafața totală de 443 mp, din care sală de vânzări acoperă 323 mp.

Unitatea din Dobrotesti, județul Teleorman, se prezintă în format Loco, pe str. Șoseaua Mare, nr. 89, și se întinde pe o suprafața totală de 322 mp, din care sală de vânzări acoperă 203 mp.

Gaseşte darurile potrivite pentru cei dragi!

Profi a ajuns și în Sighetu Marmației, județul Maramureș, inaugurând simultan două magazine în format Standard. Unul este amplasat pe str. Bogdan Vodă, nr. 36, pe o suprafața totală de 604 mp, din care sală de vânzări este de 410 mp. Celălalt se găsește pe str. Eroilor, nr. 6-8, și are o suprafața totală de 570 mp, sală sa de vânzări măsurând 452 mp.

Dacă în ultimii ani PROFI a deschis în jur de 100 de magazine în fiecare an, în 2017, retailerul şi-a propus să deschidă 200 de unităţi şi să ajungă la un număr de 700 de magazine la nivel naţional, un target aproape atins.

Astfel, retailerul îşi menţine expansiunea după ce, la finalul lunii noiembrie 2016, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către Mid Europa Partners, una din cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii din Europa Centrală și de Est.

Valoarea tranzacţiei, aprobată de către Consiliul Concurenţei la începutul lunii februarie 2017, s-a ridicat la 533 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din retailul românesc.

Profi

Cu 694 de magazine prezente în 379 de localități și o echipă de aproape 13.000 de oameni, PROFI este rețeaua de retail modern cu cele mai multe unităţi şi cu cea mai mare extindere geografică din România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *