Profi a deschis 6 magazine în luna octombrie 2023, iar rețeaua sa ajunge la 1.689 de unități

PROFI, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat 6 magazine în luna octombrie 2023. Cu aceste deschideri, retailerul ajunge la o rețea națională de 1.689 de magazine.

retail

Dintre cele 6 magazine deschise în luna octombrie 2023, două unități au fost în format Super (supermarket mare), cu o suprafață de vânzare de peste 500 de mp, și patru unități în format Loco, formatul dedicat zonei rurale.

Noile magazine au fost inaugurate în județele Ialomița, Gorj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Argeș și Vrancea.

PROFI

PROFI a încheiat anul 2022 cu o rețea națională de 1.641 de magazine, prezente în 789 de localități, an în care a deschis 96 unități noi și a remodelat 177 după noul standard Profi. În 2022, peste 50% dintre magazinele deschise de retailer au fost magazine LOCO, formatul adaptat și dedicat zonei rurale.

Retailerul a confirmat și bugetul de investiții alocat anul trecut, de circa 500 milioane lei. Pentru 2023, retailerul și-a propus să deschidă, iar în paralel să modernizeze, 250 de magazine.

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, a anunțat că a ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa. Tranzacția se ridică la o valoare de aproximativ 1,3 miliarde de €. Brandul de retail Profi își va continua activitatea, dar sub umbrela Ahold Delhaize. Vânzarea Profi către Ahold Delhaize reprezintă cea mai mare tranzacție pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity. De asemenea, tranzacția scrie istorie la nivel regional, fiind cea mai mare de până acum pe segmentul alimentar din Europa Centrală și de Est.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *