Mega Image preia cele 20 de magazine Angst din București

Pe data de 18 iulie 2014, anunţam că retailerul Mega Image era interesat de preluarea reţelei de magazine Angst. După aproape 3 săptămâni, Mega Image anunţă că a agreat preluarea celor 20 de magazine operate de rețeaua Angst, situate în București. În acest moment, preluarea magazinelor Angst este în proces de aprobare de către Consiliul Concurenței.

Mega Image Pod Baneasa“Această preluare se încadrează în strategia de dezvoltare Mega Image prin magazine care au o poziționare foarte bună în zona urbana. Cele douăzeci de magazine Angst vor consolida rețeaua noastră de magazine. În același timp, preluarea ne va aduce noi oportunități de vânzări și sinergii de achiziții,” declară Xavier Piesvaux, director general al Mega Image România.

Decizia Angst vine ca urmare a strategiei anunțate, aceea de a-și concentra efortul doar în direcția domeniului propriu de expertiză, productia de carne procesată, oferind produse la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

“Un alt aspect important al acestui proces de preluare este consolidarea colaborării între Mega Image și brandul Angst, prin îmbinarea tradiției și expertizei într-o ofertă care va răspunde celor mai exigente si noi cerințe ale consumatorilor privind alimentația sănătoasă”, afirmă Sorin Minea, președintele Angst.

Sunt estimate venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine preluate, care au fiecare suprafețe totale între 90 și 750 metri pătrați.

Mai multe detalii privind procesul de preluare a rețelei de magazine Angst vor fi comunicate în lunile următoare, în momentul aprobării finale a tranzacției de către Consiliul Concurenței.

În luna mai 2014, parteneriatul dintre Grupul Carrefour şi societatea Angst, prin francizarea magazinelor de proximitate Angst sub sigla Express, s-a încheiat, cele 21 de magazine Angst ieşind din reţeaua Express. Decizia de a încheia parteneriatul cu Carrefour a aparţinut acţionarilor Angst care au dorit să se reconcentreze pe activitatea sa tradiţională, aceea de procesare a produselor din carne.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 326 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (173), Shop&Go (151), AB COOL FOOD (1). Prin această preluare, reţeaua Mega Image se apropie de 350 de magazine.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Mega Image preia cele 20 de magazine Angst din București
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

 1. […] Image a anunţat că a agreat preluarea celor 20 de magazine operate de rețeaua Angst, situate în București. În acest moment, preluarea magazinelor Angst […]

  Răspunde
 2. […] Image, cunoscutul lanț bucureștean de supermarketuri se extinde în Capitală prin preluarea celor 20 de magazine ale unui alt lanț local, Angst. Prin această tranzacție, Mega Image își consolidează poziția […]

  Răspunde
 3. […] urmă cu 10 zile, Mega Image a preluat cele 20 de magazine operate de rețeaua Angst, situate în […]

  Răspunde
 4. […] Image a anunţat în această vară că a ajuns la un acord privind preluarea a 20 de magazine aparţinând Angst Retail […]

  Răspunde
 5. […] magazinelor de proximitate Angst sub sigla Express, magazine Angst ieşind din reţeaua Express, Mega Image preia, în luna august 2014, 20 de magazine operate de rețeaua Angst, situate în […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: