METRO GROUP a vândut și ultimele 4 magazine real din România

METRO GROUP a vândut părţile sociale deținute în cadrul Real Hyper Magazine SRL, companie care care operează 4 magazine în România, companiei Terazone Enterprises Limited, conform declaraţiilor reprezentanţilor METRO Cash & Carry România.

Real Hyper MagazineTranzacția a fost finalizată in data de 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deținătorul legal al acestor părţi sociale. Conform informaţiilor apărute în presă, Terazone Enterprises Limited este o companie de tip offshore şi este reprezentată, printre alţii, de Dusan Wilms, cel care a condus atât operaţiunile METRO Cash&Carry în România, cât şi pe cele ale Real Hyper Magazine, de la tranzacţia cu Auchan până la mijlocul anului trecut.

Compania Real Hypermarket Magazine deţinea 4 magazine in format hipermarket: real Arad, real Constanta Nord, real Oradea Episcopia si real Suceava, unităţi care nu au făcut parte din tranzacția dintre Grupul Auchan şi METRO Group. După această tranzacţie, acestea au rămas în continuare parte a METRO GROUP şi au continuat să fie operate sub brandul real.

Grupul Auchan a achiziționat în noiembrie 2012, de la METRO GROUP, hipermarketurile real din Europa Centrală și de Est pentru 1,1 miliarde de euro. În România, Auchan a preluat de la Metro Group activităţile operaţionale pentru 20 din cele 24 de magazine real. Una dintre condiţiile tranzacţiei impuse la acea vreme de Consiliul Concurenţei a fost preluarea reţelei real făra aceste 4 magazine.

Parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional, compania METRO Cash & Carry România fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti, iar în acest moment retailerul operează 30 de unităti: 25 de magazine METRO Cash & Carry şi 5 magazine METRO Punct.

Distribuţia naţională a magazinelor este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *