Inteligența artificială în retailul modern prin soluția Intelligence Retail

În prezent, nu mai există domeniu în care Inteligența Artificială (AI) să nu-și facă simțită prezența. În retailul modern, cu ajutorul AI se poate optimiza activitatea din orice tip de magazin sau rețea de magazine, astfel încât să se obțină vânzări mai mari cu costuri operaționale din ce în ce mai reduse.

Pe lângă soluția integrată Trassir, una dintre cele mai performante platforme software de management și analiză video (Video Management System – VMS) pentru Smart Retail, compania AZITREND propune și alte soluții bazate pe AI, aplicate cu success pe plan mondial si local in acest domeniu.

Vânzări mai mari, cu costuri mai mici – aplicația Intelligence Retail, un sprijin real pentru serviciile de merchandising

O nouă aplicație de Artificial Intelligence pentru Smart Retail, propusă de AZiTREND, este Intelligence Retail. Aceasta oferă soluții pentru serviciile de merchandising personalizate, bazate pe un soft specializat de analiză digitală a imaginilor, preluate cu telefonul mobil sau cu tableta in magazine.

Aplicația reduce costurile auditului în punctele de vânzare, crește vânzările și profitabilitatea și sporește loialitatea clienților. Folosind expertiza din retail și combinând-o cu AI, Intelligence Retail îmbunătățește vânzarile în retail.

Modul de utilizare este extrem de simplu, in doar 3 pași:

1 – Se fotografiază raftul cu produsele ce trebuie monitorizate

2 – Fotografiile se trimit automat către serverele de analiză video

3 – În câteva secunde, se obțin rezultatele analitice complete, referitoare la situația în timp real a stocului de marfă la raft, împreună cu grafice, rapoarte și task-uri imediate pentru personalul magazinului.

Intelligence Retail

Rapoartele detaliate pe fiecare punct de vânzare sau agregate pe rețeaua de magazine conțin date despre Prezența la raft, Produse din gama ne-expuse la raft, Ponderea produselor cu marca proprie din total produse expuse, Poziționare, Mod de prezentare, Spatii neacoperite cu produse, Promoții sau Indicații de preț.

Pe scurt, Intelligence Retail este o aplicație de „Product Detection, Identification and Recognition”, ce poate analiza fotografiile realizate la raft. Aceasta stabilește exact, la nivel de fiecare SKU, sortimentele și brandurile prezente, compară cu standardele de prezentare, cu merchandising guidelines etc. Mai mult, se pot genera orice tip de rapoarte din toate magazinele din rețea, agregate pe fiecare oraș, judet, la nivel de ASM, Regional Manager sau chiar la nivel național.

Magazinul viitorului, acum

După cum se vede în video-ul de mai sus, modul de utilizare al aplicației Intelligence Retail este extrem de facil. Astfel, la intervale prestabilite, se fotografiază rafturile ce trebuie analizate. Fotografiile pot fi realizate cu un simplu telefon, sau cu orice cameră video fixă, din magazin. Fotografiile produselor de la raft pot fi realizate de angajații sau de managerul magazinului și trimise automat pentru analiză.

Rapoarte complexe, precise și în timp real

Intelligence Retail generează o multitudine de rapoarte, simplu de customizat pentru fiecare client. Acestea se pot sintetiza la nivelul fiecărui magazin, produs, gamă sau producător, apoi se pot agrega pe orașe, zone de vânzări ale ASM-eilor sau la nivelul întregii rețele naționale.

Rapoartele pot fi despre: prezența la raft (On Shelf Availability, Out Of Stock, Share Of Shelf, Numerical Distribution), poziționare (Product location, Shelf standards, Brand blocks, Eye level), mod de prezentare (Facing compliance, Share Of Shelf compliance, Shelf index compliance), promoții (POSM, Secondary display, Promoted SKUs, Promotion compliance), sau indicații de preț (Price intelligence, Price tag compliance, Promo prices).

Principalele beneficii, pe lângă raportarea exactă, detaliată și în timp real, sunt: reducerea costurilor de audit al vânzării până la 80% și creșterea vânzărilor cu 3-6%!

Azitrend – Intelligence Retail, contact

Pentru detalii și informatii suplimentare vizitati www.azitrend.ro ori contacți compania la adresa office@azitrend.ro sau la telefon 0755 111 200.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *