Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna decembrie 2020

În luna decembrie 2020, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 62 magazine, recordul lunar de deschideri din 2020. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. În luna cu cele mai multe deschideri din 2020, retailerii care au inaugurat magazine sunt: Kaufland, Lidl, PENNY, Profi, Auchan, Mega Image și Carrefour.

Kaufland România a deschis în luna decembrie 2020 trei noi magazine, la Târgoviște, Roman și Sovata, ajungând la o rețea națională de 138 de unități. Retailerul german a deschis în 2020 pe piața locală un număr de 10 hipermarketuri.

retailul alimentarOMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a inaugurat prima stație modernizată de carburanți din rețeaua Petrom, în colaborare cu Auchan Retail România, în cadrul unui amplu program de modernizare a întregii rețele.

În perioada 2021 – 2024, aproximativ 400 de stații de alimentare din rețeaua Petrom amplasate în zone rurale și urbane ale țării vor fi reamenajate atât la interior, cât și la exterior.

PROFI a încheiat 2020, an în care a împlinit 20 de ani de prezență pe piața din România, cu o rețea de 1.404 magazine. În luna decembrie, retailerul a deschis, în total, 23 de magazine, dintre care 4 unități în format Standard (supermarket), 4 unități în format City și 15 unități în format Loco.

Lidl a inaugurat în luna decembrie 2020 șase noi magazine, în Siret, Gheorgheni, Alba Iulia, Brăila, Focșani și Oravița. În prezent, retailer-ul german are deschise în România peste 280 de magazine și 5 centre logistice.

PENNY a deschis în luna decembrie 2020 șapte noi magazine în județele Dolj, Timiș, Galați, Ialomița, Goj și Neamț, închieind astfel anul cu 276 de magazine. Astfel, discounterul reușește să își atingă obiectivul de a deschide 20 de noi magazine în anul 2020.

Mega Image a deschis în luna decembrie 2020 un număr de 20 de magazine, dintre care 11 sub brandul Mega Image și 9 sub brandul Shop & Go.

Carrefour a deschis în decembrie 2020 un număr de 3 magazine, dintre care două unitătți Carrefour Express, ambele în Brașov și o unitate Market, în Sibiu.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

O dată pe zi, de luni și până vineri, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings este un ecosistem care are rolul de a programa întâlniri de business virtuale sau fizice între furnizorii de servicii pentru retail și comercianți.

Înregistrare gratuită

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *