Situația magazinelor deschise de retailerii alimentari din România în luna octombrie 2016

În luna octombrie, în retailul alimentar din România au fost deschise un număr total de 27 magazine noi, faţă de cele 23 unități deschise în luna precedentă.

magazineLidl ajunge la 24 de magazine în București, iar rețeaua sa numără în prezent 201 unități. Cele 2 noi magazine dispun de un format unic în România. Unul dintre ele este construit pe structura demisol și parter și este situat pe Șoseaua Pantelimon, nr. 111A, București. Iar celălalt  folosește o serie de tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, ce contribuie la reducerea amprentei energetice a clădirii și este în Dumbrăvița, județul Timiș, pe Strada Petofi Sandor, Nr. 150.

De asemenea, alte 4 magazine Lidl din București și Bragadiru au fost redeschise după procesul de modernizare. Este vorba despre magazinul situat pe Strada Valea Cascadelor, Nr. 3-5, care a fost închis în zilele de 25 și 26 octombrie și redeschis pe 27 octombrie, magazinul din București, situat pe Bulevardul Theodor Pallady, Nr. 30 și din Bragadiru, la unitatea situată pe Șoseaua Alexandriei, Nr. 229A, care au fost închise pe 18 și 19 octombrie și redeschise pe 20 octombrie și magazinul din București, situat pe Bulevardul Bucureștii Noi, Nr. 111, închis pe 11 și 12 octombrie și redeschis pe 13 octombrie.

Retailerul PROFI a deschis încă 14 magazine noi, fiind rețeaua cu cea mai mare extindere geografică din România, ajungând să încheie luna cu 468 de unități în 232 de localități din toate județele și municipiul București.

Noile magazine PROFI au fost deschise în localitățile Timișoara, Mătăsari, Buzău, Alexandria, Telciu, Brașov, Tăuții-Măgherăuș, Chișcani, Orlat, Slobozia, Ianca și Ibănești. Comparativ cu luna precedentă, în septembrie au fost deschise 15 noi magazine PROFI.

Carrefour România a deschis pe 27 octombrie 2016 un nou hipermarket în Bucureşti, magazinul ancoră din cadrul noului Centru Comercial Veranda Mall, situat pe strada Ziduri Moşi, în vecinătatea pieţei Obor. Carrefour Veranda este cel de-al 12-lea hipermarket din Bucureşti şi cel de-al 31-lea din România și aduce o serie de noutăți, două servicii de livrare gratuită a cumpărăturilor la domiciliu şi noua aplicaţie gratuită Carrefour Pay, prin care clienţii vor putea verifica preţurile din magazin cu telefonul mobil şi plăti cumpărăturile direct la casă.

Mega Image a deschis 11 noi magazine sub brandul de retail, reţeaua ajungând să numere 498 de unităţi. Este vorba despre magazinele Mega ImageShop&Go Mihai Bravu 327 (Bucureşti), Mega Image Veteranilor (Bucureşti), Mega Image Giurgiului 3 (Bucureşti), Shop&Go Prelungirea Ferentari (Bucureşti), Shop&Go Cireșar 12 (Bragadiru), Shop&Go Camil Ressu (București), Mega Image Margeanului (București), Shop&Go Lăcrămioarei 21 (București), Shop&Go Basarabiei 57 (București), Shop&Go Olteniței (București) și Mega Image Valea Buzăului (București).

Grupul REWE a decis demararea unui proces de rebranding și remodelare a magazinelor XXL Mega Discount în format Penny Market. Astfel anunță închiderea celor 8 magazine XXL Mega Discount prezente în țara noastră, urmând ca 6 din cele 8 magazine să fie redeschise în formatul Penny Market.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Situația magazinelor deschise de retailerii alimentari din România în luna octombrie 2016

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: