Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 17 – 21 decembrie 2018

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 17 – 21 decembrie 2018.

Știrea săptămânii

Potrivit unei analize KeysFin, afacerile companiilor din retailul alimentar românesc vor depăși, în acest an, nivelul record de 100 miliarde de lei.

Retail nielsenRetail

Retailerul PROFI ROM FOOD, operatorul rețelei de magazine PROFI, cu formatele de magazin Standard, City și Loco, ce aparține companiei Mid Europa Partners, va încheia acest an cu o rețea națională de 925 de magazine, iar pragul de 1.000 de unități va fi trecut în primăvara lui 2019.

Credit foto: Shutterstock

Planul ambițios de expansiune al REWE România continuă și în luna decembrie cu deschiderea a 8 magazine Penny Market în 7 județe din România și în capitală.

Pentru a ajuta bătrânii și copiii din satele izolate de munte din zona Nehoiu-Brăești, jud. Buzău, Kaufland România și Clubul GTC Motorsport au derulat în acest weekend campania Umanitara Off-Road de Crăciun.

Farmec, cel mai important producător român de cosmetice, continuă extinderea națională a rețelei magazinelor de brand cu inaugurarea celui de-al 25-lea magazin, în urma unei investiții de peste 50.000 de euro.

FMCG

Potrivit celui mai recent raport privind rezultatele sectorului european al berii făcut public luna aceasta de către organizația Berarii Europei, România a ocupat în 2017 locul opt în rândul țărilor mari producătoare de bere din spațiul UE.

Cooking by HEINNER a lansat o nouă gamă premium de articole de gătit care poartă semnătura lui Chef Sorin Bontea.

Suporter de tradiție al fotbalului românesc încă din anul 2006, Timișoreana continuă parteneriatul cu Federația Română de Fotbal, în calitate de Sponsor Oficial al Cupei României.

E-commerce

Discount-urile „false” și perioadele lungi de reduceri îi fac pe jumătate dintre români să se declare nemulțumiți de ofertele de Black Friday, conform unui studiu realizat de Starcom în parteneriat cu Kantar TNS, în luna Noiembrie 2018.

Servicii

Mastercard și fintech-ul phyre au anunțat lansarea portofelului digital phyre pe piața din România, aplicația de mobil, certificată de Mastercard și susținută de Paynetics, instituție de e-money licențiată, care le permite utilizatorilor să-și înroleze în aplicație orice card care permite plăți, indiferent de emitent, și să obțină un card digital Mastercard, care poate fi tokenizat pe baza tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service.


Puteți citi și cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter, in english.


Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *