Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 18 – 21 ianuarie 2021

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG), în sinteza săptămânii 18 – 21 ianuarie 2021.

De ce să te promovezi pe retail-FMCG.ro? Cine se poate promova pe retail-FMCG.ro? Tipuri de promovare disponibile. Detalii

Cere o ofertă pentru promovarea B2B la adresa

revista@retail-fmcg.ro!

KauflandRetail

Echipele Kaufland România au început vaccinarea împotriva COVID-19, din dorința de a se proteja și de a avea grijă de sănătatea lor și a celor din jur.

De asemenea, retailerul și-a continuat planurile de expansiune și a inaugurat pe data de 21 ianuarie 2021, magazinul Kaufland din Târgu Neamț, oraș cu aproximativ 18.000 de locuitori, ajungând la o rețea națională de 139 de hipermarketuri. Acesta este primul magazin deschis de Kaufland în acest an.

Sebastien Picart a preluat noua poziție de Director Supermarket al echipei Operaționale Carrefour România, începând din luna ianuarie 2021, iar din acest rol cheie în organizație, el va contribui, cu o experiență de peste 20 de ani în retail, la întărirea strategiei de dezvoltare a formatului Carrefour Market în România.

Lidl a continuat investițiile în România prin inaugurarea primului său magazin din orașul Băicoi, județul Prahova, pe data de 28 ianuarie. Acesta este primul magazin inaugurat de Lidl în acest an.

Auchan Retail România a înscris toți angajații care doresc să se vaccineze în etapa a II-a pe listele primăriilor aferente, încă din perioada 8 – 15 ianuarie 2021. Începând din 18 ianuarie 2021, retailerul a primit acces în platforma oficială pentru înrolare, iar din 20 ianuarie 2021 angajații se programează în centrele de vaccinare asociate la nivel local.

Federația Română de Fotbal a încheiat un nou contract de sponsorizare cu PENNY, parte a companiei germane REWE Group. Este prima oară când ambele reprezentative, seniori și U21, vor avea același sponsor principal.

FMCG

Membrii Asociației Berarii României l-au desemnat în funcția de Președinte pe Dragoș Constantinescu, Președinte al URSUS Breweries. Din 1 ianuarie 2021, Dragoș Constantinescu a preluat noile atribuții din cadrul Asociației de la Dan Robinson, Managing Director HEINEKEN România, care a asigurat președinția pe parcursul anului 2020.

La peste 10 ani de la lansarea NESCAFÉ Plan, compania Nestlé a anunțat rezultatele obținute sub umbrela programului de sustenabilitate. Între 2010 și 2020, Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în proiecte de susținere a producției sustenabile de cafea, a distribuit 235 milioane de arbori de cafea în întreaga lume și a ajutat peste 900.000 de fermieri să cultive și să producă mai multă cafea de calitate superioară.

E-commerce

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a anunțat bilanțul anului 2020 pentru rețeaua de magazinde brand și magazinul online, de la gamele și produsele cele mai vândute, la servicii și noutăți introduse.

Servicii pentru retail

Retailerii FMCG din România ocupă peste 1 milion mp de spații logistice, iar până la finalul anului viitor, companiile din FMCG vor ajunge la 1,4 milioane mp, potrivit unei analize realizate de CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară.

Analize

Deși industria FMCG din România a înregistrat o creștere în valoare de 12% în prima jumătate a anului 2020, conform GfK România, companiile din industrie s-au confruntat cu multiple provocări în 2020, un an care a stat sub semnul pandemiei – Cele mai importante evenimente din industria FMCG din România, în 2020.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *