Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 31 iulie – 4 august 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 31 iulie – 4 august 2023.

B2B Meetings by retail-FMCG.ro, platforma online care conectează retailerii cu furnizorii de tehnologie echipamente, soluții și servicii pentru retail, FMCG și eCommerce se deschide pentru participanții la EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, târgul profesional organizat de publicația retail-FMCG.ro, dedicat tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, ce va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic, din București.

Platforma B2B Meetings are rolul de a programa întâlniri de business în perioada 25 – 26 octombrie, în care se va desfășura expoziția. Partenerii EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech au întâlniri de business încluse în pachetele de parteneri. Expozanții, dar și alte companii care nu sunt expozanți, pot achiziționa un plan cu 3, 5 sau mai multe întâlniri. 

Înregistrare buyeri și furnizori

retailRetail

Programul prin care retailerul Profi face mai bună calitatea serviciilor și eficiența magazinelor sale, încredințând managementul acestora unor Parteneri cu experiență, a ajuns la 1.200 de magazine, la finalul lunii iulie.

Rețeaua de magazine de proximitate LaDoiPași a lansat aplicația LaDoiPași prin intermediul căreia clienții au acces facil, pe telefon, la informații despre ofertele lunare, campaniile organizate în magazinele LaDoiPași, dar și la o serie de oferte ce pot fi activate exclusiv în platformă.

Grupul francez Carrefour a anunțat o performanță financiară solidă pentru prima jumătate a anului, cu vânzări în creștere cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, e-commerce în creștere cu 20% și un ROI de 700 milioane de euro în S1 2023. Valorile pieței locale, în termeni comparabili (LFL), plasează Carrefour România pe poziția a doua în ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri în Europa.

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care grupul Carrefour intenționează să preia Romania Hypermarche S.A., companie ce operează în România lanțul de hypermarketuri „Cora” și magazine de proximitate „Cora Urban”.

PENNY a mărit venitul minim net de intrare în companie pentru angajați la 3.158 lei, o creștere de 14,59% comparativ cu anul 2022.

Kaufland s-a alăturat Federației Române de Rugby în calitate de Partener Oficial al Echipelor Naționale și al Ligii Naționale de Rugby.

FMCG

NESCAFÉ Frappé este una dintre cele mai populare și iubite rețete de cafea rece, răcorind consumatorii din întreaga lume de 66 de ani, atât în cafenele, cât și acasă.

Food Service

Nespresso a deschis primul punct de vânzare din Iași, în Palas Mall, extinzându-și astfel rețeaua de puncte de vânzare și în estul țării.

E-commerce

Supermarketul online Sezamo a lansat o nouă categorie, Nutriție Specială, care include peste 1.000 de produse în șapte subcategorii: fără zahăr, fără gluten, fără lactoză, Keto, Dukan, superalimente și proteic.

Servicii

Fracht Group, expeditor internațional cu operațiuni în 70 de țări și peste 140 birouri în lume, a încheiat un parteneriat de tip joint venture cu YLOAD, start-upul românesc care a creat primul marketplace de transporturi din Europa de Est.

Analize

În luna iulie 2023, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 26 magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial, motiv pentru care este posibil să mai revenim cu update-uri la acest articol. Retailerii care au inaugurat magazine în luna iulie 2023 sunt Carrefour, Lidl, PENNY, Profi, Mega Image și Auchan.

Evenimente

Wall-street.ro organizează, pe 21 și 22 septembrie, evenimentul „ecomTEAM 2023 – Is your online shop ready to go global?”, ediție ce se va concentra pe extinderea la nivel internațional a magazinelor online românești, dar și pe dezvoltarea cât mai accelerată a acestora la nivel local.

News for Retail

Romanian FMCG Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian FMCG Retail Market and FMCG industry, in July 2023, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *