Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 4 – 8 septembrie 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 4 – 8 septembrie 2023.

EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, târgul profesional dedicat tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, ce va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic, sala Senat, din București, anunță noi parteneri și expozanți.

Evenimentul EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech este organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Rezervă unul dintre ultimele standuri, aici: www.expo-retail.com/expozanti sau achiziționează un pachet de partener.

Mai multe detalii și oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-retail.com sau tel. 0720.120.456

Astfel, Comarch este noul partener SMART, Infinite IT este noul partener GREEN, iar Merchant Pro, QInStore Radio și Total Tech, alături de partenerul său AROS sunt expozanți. De asemenea, GÉPBÉR-Színpad este Visual Partner, iar Happy FridayCatering Partner-ul evenimentului, va susține un cooking show în ziua de 25 octombrie.

Aceste companii se alătură celorlalți parteneri și expozanți EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech:

  • Sameday, RELEX Solutions și partenerul său local re:innovation și Gun Media – parteneri SMART și expozanți
  • Plin Tech – partener TECH și expozant
  • GLOVE, Soft Net Consulting, Update Advertising și Recicleta (un program Viitor Plus) – parteneri GREEN și expozanți
  • TSC Auto Id Technology, Plametco, Vlarox, GfK România, Danubius, SCALE EXPERT, Quality Trend, Sintezis Birotica, ANKER Solutions și PlanRadar – expozanți
  • Coca-Cola – Refreshment Partner
  • Happy Friday – Catering Partner
  • Media Models – Hostess Partner

retailRetail

Nhood România, compania mandatată de Ceetrus să gestioneze portofoliul de 20 de centre comerciale Auchan la nivel național, a înregistrat o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei în primul semestru al acestui an. În 2022, cifra de afaceri a Nhood România a fost de 38 de milioane de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent.

PENNY, unul dintre cei mai activi retaileri din România, și-a extins rețeaua cu un nou magazin în Călărași și ajunge la 350 de unități în total, la nivel național.

Începând cu luna august, Carrefour România a extins serviciile de vânzare online și de livrare a produselor în noi orașe din țară, în rețeaua de magazine Carrefour Market: București, Baia Mare, Brăila, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

FMCG

Macromex, liderul necontestat în industria alimentară pe segmentul de produse congelate și refrigerate din România, deținătorul brandurilor Edenia, La Strada, Corso, Food&Glory și Azuris, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate.

Fuchs Condimente Romania, liderul pieței de condimente și ingrediente alimentare de pe piața locală, parte din grupul german Fuchs, a anunțat o investiție de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeș.

Food Service Retail

Supermarketul online Sezamo, parte a grupului european Rohlik, are începând cu luna septembrie un nou CEO în persoana lui Gabril Makki.

5 to go și-a extins orizonturile de business odată cu preluarea unei minirețele de vending snacks, pe care o va dezvolta sub brandul FAST SHOP by 5 to go, în toate orașele în care partenerii de franciză sunt interesați să investească într-un sistem rapid, simplu și la îndemână de vânzare a produselor sub marca 5 to go, disponibil 24/24 ore pentru clienții lor.

McWin Capital Partners, prin intermediul platformei de restaurante cu servire rapidă Rex Concepts, împreună cu Restaurant Brands International (“RBI”), francizor și companie-mamă a brandului Popeyes, a anunțat un nou acord de Master franciză și dezvoltare a brandului în România.

Servicii

Compania RetuRO, administratorul Sistemului Garanție-Returnare din România, a invitat companiile de transport din România să facă parte din cel mai mare program național de economie circulară din țară.

Analize

În luna august 2023, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 26 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna august 2023 sunt Carrefour, PENNY, Profi, Auchan, Mega Image și Kaufland.

Conform datelor de Retail Audit NielsenIQ, în Q2 2023, vânzările de FMCG din România au crescut cu 17,3% în termeni valorici față de aceeași perioadă a anului anterior.

Un nou raport McKinsey, intitulat „State of Grocery in Central Europe 2023: The battle for the new shopper”, a prezentat cauzele care vor afecta piața de retail în următoarele 12 luni.

Evenimente

Cu o tradiție de 18 ani, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din România și Europa de Sud-Est. Acesta se va desfășura în București pe 30-31 octombrie și reunește 5 speakeri internaționali de calibru: Dan Ariely, Mark Schaefer, Martin Greif, Ayat Shukairy și Sam Tomlinson.

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a anunțat un parteneriat inovator împreună cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

News from Romania

Romanian FMCG Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian FMCG Retail Market and FMCG industry, in August 2023, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *