Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 5 – 9 septembrie 2022

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 5 – 9 septembrie 2022.

EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech, expoziția dedicată tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, care va avea loc în perioada 26 – 27 octombrie 2022 la Combinatul Fondului Plastic din București, prezintă noi parteneri și expozanți. Astfel, Green Ambalaje este noul partener GREEN, iar Smart ID Dynamics și QInStore Radio sunt expozanți. Aceștia se alătură companiilor Cargus – partener SMART și expozant, Plin Tech – partener TECH și expozant, Vectra Eurolift Service și Recicleta (un program Viitor Plus) – parteneri GREEN, BIODEGRA, FEPRA și Artificial Intelligence Visual Analytics (AiVA) – expozanți. Evenimentul este organizat de retail-FMCG.ro, publicația B2B dedicată retailului alimentar, sectorului eCommerce și industriei FMCG. 

Rezervă un stand în EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech, aici: www.expo-retail.com/expozanti

 

Retail

retailPENNY, unul dintre cei mai activi retaileri din România, și-a continuat planul de extindere prin deschiderea celui de-al cincilea magazin în orașul Arad, județul Arad. Cu această deschidere, rețeaua natională ajunge la 314 unități.

Fressnapf Group, lider european în piața de hrană și accesorii pentru animale de companie, cu vânzări anuale de peste 3 miliarde de euro, a deschis unul dintre primele magazine din România, în București, în incinta centrului comercial Drumul Taberelor.

Aplicația Profi, inaugurată oficial și cât se poate de serios pe data de 1 aprilie, a ajuns să numere în momentul de față peste un milion de conturi de utilizator.

FMCG

La Fântâna, lider pe piața B2B de servicii de apă din România, a anunțat retehnologizarea fabricii din județul Sibiu, după o investiție de 2 milioane de euro, la scurt timp după ce, recent, a deschis producţia în noua fabrică din Şeştina (judeţul Mureş) – acolo unde furnizorul de servicii de apă și cafea va îmbutelia apă minerală de calitate superioară.

A început școala la Bakery School cu a treia generație de elevi. Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie, înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative.

Food Service

Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, a lansat o campanie de recrutare la nivel local, în Iași, pentru deschiderea unui nou restaurant de tip Drive-Thru.

Analize

În luna august 2022, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 22 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna august 2022 sunt: Kaufland, PENNY, Profi și Auchan.

Studii

Trei din patru companii din lume se așteaptă să înregistreze vânzări în creștere, atât în 2022, cât și în 2023, relevă studiul „CxO Priorities 2022”, elaborat de compania de consultanță în management Horváth, cu experiență internațională de peste 40 de ani, prezentă din 2005 pe piața locală.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *