Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna octombrie 2020

În luna octombrie 2020, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 44 de magazine, cel mai mare număr de deschideri într-o lună din acest an. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna octombrie 2020 sunt: Kaufland, PROFI, Lidl, Penny, Mega Image, Supeco și Carrefour.

Retailul alimentar KauflandKaufland România a inaugurat în luna octombrie 2020 un magazin în București, ajungând la o rețea națională de 135 de unități.

PROFI, retailerul cu cea mai mare acoperire națională din România, a deschis 28 de magazine în octombrie, fiind luna cu cele mai multe deschideri din acest an pentru retailer. Cu aceste deschideri, PROFI depășește pragul de 1.350 de magazine la nivel național. Dintre cele 28 de magazine inaugurate de PROFI în luna octombrie, 9 unități sunt în format supermarket (Standard), 8 sunt în format City (convenience), iar 11 unități sunt în format Loco, cel dedicat mediului rural.

În luna octombrie Mega Image a deschis un număr de 5 magazine, dintre care 4 unități Mega Image și o unitate Shop&Go. Din punct de vedere localizare, 3 magazine au fost deschise în București și câte unul în Sibiu și Brasov. Astfel, în prezent, Mega Image are un total de 822 magazine, dintre care 368 sunt sub brandul Mega Image și 454 sunt sub brandul Shop & Go.

Carrefour România a inaugurat în luna octombrie 2020 un nou magazin Carrefour Market în Timișoara, primul Carrefour Market din Timișoara echipat exclusiv cu case Self Service și un hypermarket în Brașov. Acesta din urmă este cel de-al 40-lea hipermarket din rețeaua națională și al 2-lea din Brașov.

De asemenea, Carrefour a mai deschis în luna octombrie încă un magazin Market, la Galați și două magazine Express, la Iași și Oradea. Astfel, numărul total de magazine deschise de Carrefour în luna octombrie a fost de 5 unități.

Supeco, rețea ce aparține retailerului Carrefour, a deschis în luna octombrie 2020 un nou magazin în Timișoara, ajungând la o rețea națională de 28 de unități.

Lidl România a continuat investițiile pe piața locală în luna octombrie 2020 prin inaugurarea a 2 noi magazine în Brașov și Otopeni, iar în municipiul Codlea, județul Brașov, o nouă unitate Lidl a înlocuit o unitate mai veche, situată la aceeași adresă. Deci, unitatea Lidl din Codlea este o relocare și nu se contabilizează la numărul total de deschideri din retailul alimentar din luna octombrie 2020.

PENNY a inaugurat în luna octombrie 2020 două noi magazine în Râmnicu Sărat și Brezoi, ajungând la o rețea națională de 267 de unități.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

exporetail2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *