Sinteza săptămânii 12 – 16 octombrie 2015

Retail

cart1Comerţul modern în 2015 reprezintă, conform estimărilor, 55% din total sector, în creştere cu 1% faţă de anul trecut. Comerțul are o contribuție de 15,8% în economia României.

Credit foto: Shutterstock

Teamshare, una dintre cele mai importante platforme de e-commerce integrate din România, a prezentat concluziile unei analize care arată unde greșesc comercianții offline care vor să vândă și online.

cora România sărbătorește Ziua Mondială a Pâinii (16 octombrie), un motiv în plus pentru clienți să vină în magazine, unde vor fi întâmpinați cu pâine caldă făcută în brutăriile proprii.

Pentru a răspunde solicitărilor clienților, Selgros Cash&Carry România a deschis raioane de pescărie în magazinele din Brăila și Galați.

FMCG

Al doilea producător mondial de bere, grupul britanic SABMiller, a anunţat că a acceptat ultima ofertă de preluare lansată de rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, lider mondial pe piaţa berii, pentru 96 de miliarde de euro, aceasta urmând să fie una din cele mai mari achiziţii încheiate vreodată.

Creșterea economică înregistrată de România în primul semestru din 2015 își face simțite efectele pozitive şi pe piața berii care revine pe un trend ascendent, cu un plus de 3,8% în volum în primele șase luni ale anului în curs.

Chivas Regal, liderul mondial în categoria de super-premium whisky, lansează un design nou pentru Chivas Regal 12 Year Old. Noua sticlă, împreună cu noul ambalaj, vor fi disponibile în magazine începând cu luna noiembrie 2015.

Impactul consumului de alcool în producerea de accidente rutiere ține și de pietoni, nu doar de șoferi, este mesajul cheie al celei mai recente campanii de informare lansate de Ursus Breweries și Poliția Română.

Pe 16 octombrie a fost Ziua Internațională a Alimentaţiei, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare publică a problemelor privind alimentația la nivel mondial și de stopare a risipei alimentelor.

Studii

Evensys și Career Advisor au făcut o analiză a salariilor din Social Media în România – State of Social Media Employment 2015.

Conform concluziilor studiului GfK Climatul de consum Europa pentru al treilea trimestru al anului 2015, în România se așteaptă o creștere a veniturilor dar dorința de a cheltui rămâne la un nivel scăzut.

Servicii

CHEP România, subsidiara liderului global în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților, confirmă faptul că externalizarea operațiunilor de gestiune a paleţilor creşte competitivitatea companiilor şi, totodată, poate genera o scădere a costurilor logistice de până la 20%.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 12 – 16 octombrie 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: