Sinteza săptămânii 30 noiembrie – 4 decembrie 2015

Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 30 noiembrie – 4 decembrie 2015:

retail

food productsVolumul retailului (comerţul cu amănuntul) din România a crescut cu 12,1% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2014, cel mai semnificativ avans înregistrat în Uniunea Europeană, arată datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Credit foto: Shutterstock

Pentru prima dată, Auchan România are la conducere un român: Ionuţ Ardeleanu, 34 ani, este noul Director General Auchan România, în cadrul noii organizări internaţionale şi locale.

Carrefour a început să testeze în Franţa un nou format de magazin: Contact Marche, teste care se desfăşoară în câteva magazine DIA, conform IGD. Noul format va avea focus pe produsele fresh.

14 ani de eMAG, reduceri de 10.000.000 lei

FMCG

Hamé a început activitatea de productie pe piaţa românească în 2005, odată cu preluarea fabricii de la fosta firmă Romconserv SRL. Hamé România sărbătorește cei 10 ani de activitate prin lansarea gamei de produse premium Hamé Select.

Grupul american Mondelez International Inc, prezent şi pe piaţa din România, a angajat o bancă pentru a explora posibilitatea vânzării mai multor mărci de dulciuri şi active din Europa.

Iarna aceasta, Coca-Cola continuă să ofere momente magice, noi motive de bucurie și să inspire oamenii să zâmbească mai des, prin campania „De Crăciun, fă pe cineva fericit!

Studii

Cum s-a văzut în piață reducerea TVA-ului la produse alimentare și la băuturi non-alcoolice aplicată în iunie anul acesta. Banii care puteau fi economisiți din scăderea TVA-ului s-au întors în piața de FMCG.

România a importat 42.210 tone de cafea, coji de cafea şi înlocuitori de cafea în anul 2014, cu 3,2% mai puţin decât în anul precedent, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *