Metro Group și-a vândut rețeaua de hypermarketuri real din Turcia

Metro Group și retailerul turc Hacı Duran Begendik au ajuns la un acord prin care compania germană îşi vinde reţeaua de 12 hipermarketuri real din Turcia, conform unui comunicat al companiei.

real steagÎn acest moment, Metro Group deţine magazine real doar în Germania, după ce, în 2012, a vândut către Auchan hipermarketurile real din Europa Centrală și de Est, mai exact din Polonia, Rusia, România şi Ucraina. În România, Metro Group mai operează doar 4 magazine real, la Arad, Constanța Nord, Oradea Episcopia și Suceava.

Tranzacția necesită aprobarea autorităților de concurență din Turcia și se așteptă să fie definitivată în această vară. Turcia va rămâne o țară importantă pentru alte divizii ale METRO Group, anume: METRO Cash & Carry și Media-Saturn.

Cesionarea reţelei de magazine real din Turcia către Hacı Duran Begendik acoperă toate cele 12 hypermarketuri si sediul central. Real Turcia a generat vanzari de 256 milioane de Euro, în anul financiar 2012-2013 şi are aproximativ 1.800 de angajați.

   În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

2 comentarii la „Metro Group și-a vândut rețeaua de hypermarketuri real din Turcia”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 30 iunie - 4 iulie

  2. Pingback: Metro Group iese şi de pe piaţa din Vietnam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *