Profi a depășit în această săptămână pragul de 600 de magazine

PROFI, retailerul care aparţine fondului de private equity administrat de Mid Europa Partners, a depăşit pragul de 600 de magazine şi rămâne retailerul cu cele mai multe unităţi dar şi cel care are cea mai mare extindere din România, fiind prezent în 332 de localităţi.

Profi

Astfel, Profi a deschis 6 magazine în Slănicjudeţul Prahova, Bucureşti, Cluj-Napoca, Dridu, Cerat şi Munteni, reţeaua naţională ajungând să numere 603 unităţi, prezente în 323 de localităţi din România.

Astfel, unitatea din Slănic funcţionează în format Standard pe str. 23 August, nr. 2-4, şi dispune de o suprafaţă totală de 467 mp, din care sala de vânzări măsoară 272 mp.

Noul magazin în format City din Bucureşti se află în sectorul 5, str. Mărgeanului, nr.12, şi se întinde pe o suprafaţă totală de 395 mp, din care suprafaţa de vânzări acoperă 240 mp.

Cu o suprafaţă totală de 404 mp, din care sala de vânzări măsoară 215 mp, unitatea din Munteni, judeţul Galaţise află pe str. Eroilor, nr.29.

În acelaşi format se prezintă şi magazinul inaugurat azi în Cluj-Napoca pe str. Louis Pasteur, nr.79. Acesta are o suprafaţă totală de 170 mp, sala de vânzări fiind de 129 mp.

Unităţile din Dridu, Cerat şi Munteni au fost deschise în format Loco.

Cea din Dridu, judeţul Ialomiţa, este amplasată pe str. Teiului, nr.46, şi are o suprafaţă totală de 320 mp, cu o sală de vânzări de 212 mp.

Cea din Cerat, judeţul Dolj, se găseşte pe str. Dunării, nr.22, şi dispune de o suprafaţă totală de 258 mp, suprafaţa de vânzări fiind de 180 mp.

Prin magazinele sale prezente în 332 de localităţi şi cu o echipă de aproape 12.000 de oameni, PROFI este reţeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Încă 100 de magazine până la finalul anului?

Dacă în ultimii ani PROFI a deschis în jur de 100 de magazine în fiecare an, în 2017, retailerul şi-a propus să deschidă 200 de unităţi şi să ajungă la un număr de 700 de magazine la nivel naţional, lucru confirmat şi de ultima finanţare de 25 de milioane de euro de la BERD. Aşadar, în cele 4 luni rămase până la finalul anului, Profi ar trebui să mai deschidă încă 100 de magazine.

La finalul lunii noiembrie 2016, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către Mid Europa Partners, una din cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii din Europa Centrală și de Est.

Valoarea tranzacţiei, aprobată de către Consiliul Concurenţei la începutul lunii februarie 2017, s-a ridicat la 533 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din retailul românesc.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *