Rețeaua BILLA din România va fi achiziționată de către un important fond de investiții european

Reţeaua de 82 de magazine BILLA din România va fi achiziţionată de către un important fond de investiţii european, conform unor surse deţinute de către revista retail-FMCG.ro.

poză-1Informaţia vine la doar o singură zi după ce Carrefour a anunţat achiziţia de la Rewe Group a 53 de magazine din nordul Italiei.

Ce fond de investiţii ar putea fi interesat de achiziţii în piaţa de retail din România?

Fondul polonez de investiţii Polish Enterprise Fund VI – un fond de private equity administrat de către Enterprise Investors (EI) – are istoric de achiziţii în retailul autohton. În cazul de faţă, însă, achiziţia reţelei BILLA din România de către acesta nu este încă o informaţie confirmată de către Enterprise Investors.

Între 2004 şi 2007, Enterprise Investors a deţinut Artima, cel mai mare lanţ independent de supermarketuri din România din acea perioadă, pe care l-a vandut în 2007 retailerului francez Carrefour. În luna martie 2010 Enterprise Investors a preluat de la grupul belgian Louis Delhaize reţeaua PROFI, într-o tranzacţie de 66 milioane de euro, reţea pe care o deţine şi o administrează şi în prezent.

Reprezentanţii BILLA România au infirmat această achiziţie.

Aparţinând Rewe Group, BILLA România este prezentă pe piaţa din România din februarie 1999, odată cu deschiderea magazinului din cartierul Titan, Bucureşti. În acest moment, BILLA România operează o reţea de 82 de magazine la nivel naţional, ultimul magazin fiind deschis pe 28 iunie 2014, la Târgu Mureș.

Magazinele din România au suprafete cuprinse între 250 mp şi 2.400 mp şi peste 8.000 de articole comercializate. În 2012, BILLA România a avut o cifră de afaceri de 1.266,57 milioane lei.

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

7 comentarii la „Rețeaua BILLA din România va fi achiziționată de către un important fond de investiții european”

  1. Pingback: Reţeaua de magazine Billa din România ar fi de vânzare | Braila in 24 de ore

  2. Pingback: Reţeaua de magazine Billa din România ar fi de vânzare | Braila.ro

  3. Pingback: Sinteza săptămânii 30 iunie - 4 iulie

  4. Pingback: News from romanian food retail

  5. Pingback: Evoluția retailului alimentar din România, în 2014. Previziuni pentru 2015

  6. Pingback: Carrefour cumpără lanţul de magazine Billa | Gazetarul.ro

  7. Pingback: Carrefour cumpără lanţul de magazine Billa | Alfa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *