Vânzări în creștere cu 13,5% pentru cora România

Cora România a anunţat azi rezultatele financiare pentru 2013, cu vânzări în creștere de 13,5 %, comparativ cu anul precedent, cifra de afaceri fiind de 408 milioane de Euro.

IMG-3945Pe parcursul anului, cora a deschis 2 hipermarketuri, ajungând la un total de 12 magazine la sfârșitul anului 2013. În luna iulie a anului trecut, Cora a deschis un centru comercial la Constanţa, cora Brătianu, care cuprinde un hypermarket și o galerie comercială, la un cost de 51 milioane de Euro, iar în luna octombrie a deschis un hypermarket în Ploieşti, ce a costat 6.1 milioane de Euro, sărbătorind 10 ani de prezenţă pe piaţa din România.

La finalul anului trecut cora România aduce, în premieră pentru România, conceptul Drive, prin cora Drive.ro, serviciu tip click&collect, disponibil – deocamdată – doar pentru magazinul cora Lujerului din Bucureşti.

În acest an, Cora planuieste inaugurarea unui nou hipermarket în București, la Victoria City Mall, iar pentru 2015 un centru comercial la Braşov, pentru care compania este în căutarea unui partener dezvoltator.

Cu creșteri de vânzări de 13,5 %, Cora România a raportat o performanță solidă pentru 2013. Cu toate acestea, 2014 se aşteaptă a fi un an dificil pentru cora în condiţiile în care piața va deveni mai competitivă în România, odată cu expansiunea agresivă a unor jucători din retail precum: Auchan, Carrefour și Schwarz Group (Kaufland), conform estimărilor Planet Retail.

Achiziția de anul trecut a celor 20 de hipermarketuri Real de la Metro Group, a ridicat Auchan în Top 3 operatori de hipermarketuri din România și a crescut în mod semnificativ amprenta Auchan în regiune, consolidând operaţiunile retailerului francez.

Între timp, Kaufland şi-a anunţat planurile de a deschide peste 10 de magazine până la sfârșitul anului. În mod similar, ne așteptăm şi la Carrefour să se concentreze pe expansiune, după noua reorganizare a operațiunilor sale din CEE . După ani de vânzări stagnante, conducerea a fost complet remaniată la sfârșitul anului 2013, schimbare ce implică pregătirea unor noi strategii comerciale.

cora România are în prezent 12 magazine, atât în centre comerciale proprii, cât și în spații închiriate, dintre care 4 la București (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului și Sun Plaza) și 8 în provincie, la Ploieşti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanța și Bacău.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,081 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Vânzări în creștere cu 13,5% pentru cora România
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari
%d blogeri au apreciat: