Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 6 – 10 noiembrie 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 6 – 10 noiembrie 2023. 

În perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic din București, a avut loc EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, târgul profesional dedicat tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, un eveniment organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Concluzii post eveniment, imagini și povestea video

retailRetail

Cupio, brandul românesc de produse cosmetice profesionale a deschis cel de-al 24-lea magazin din România, marcând astfel un nou capitol în povestea sa de succes pe piața de beauty.

PENNY a deschis un nou magazin în județul Gorj. Astfel, rețeaua PENNY a ajuns la 353 de unități la nivel național.

Fressnapf, liderul pieței europene în comercializarea produselor pentru animale de companie, a împlinit toamna aceasta un an de la deschiderea primului magazin din România.

FMCG

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a anunțat semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa SRL (Romtec).

Brandul francez Ile de France, distribuit în România de Delaco, a fost pentru prima dată prezent la Foodservice & Hospitality Expo – un amplu eveniment dedicat industriei HoReca.


Oferta early bird pentru achiziția de standuri sau de pachete de partener pentru EXPO PET 2024 – Food & Accessories, valabilă doar până la 15 noiembrie 2023

EXPO PET 2024 – Food & Accessories, prima expoziție B2B cu produse din categoriile hrană și accesorii pentru animale de companie din România, va avea loc în perioada 26 – 27 iunie 2024, la Universitatea Politehnica din București, în paralel cu EXPO DIY 2024 – Smart Green Home, cel mai mare târg profesional din România și din regiune dedicat sectoarelor DIY, Home Improvement & Garden, organizat de publicația BricoRetail.ro.

Oferta early bird, cu 10% discount pentru achiziția de standuri sau de pachete de partener, mai este valabilă dpar până la data de 15 noiembrie 2023.

Rezervă un stand


Food Service

Burger King, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de restaurante cu servire rapidă din lume, a deschis pe 9 noiembrie un nou restaurant în Constanța.

E-commerce

În condițiile în care pentru unul din trei români Black Friday este singura zi din an când poate cumpăra un produs pe care l-a așteptat tot anul, pe 10 noiembrie, de Black Friday, eMAG vine cu peste 2,8 milioane de oferte potrivite tuturor nevoilor. Black Friday a început în forță la eMAG la ora 7:15, iar interesul clienților a fost mai mare ca oricând în istoria evenimentului, aflat anul acesta la a 13-a ediție: în primele 15 minute de la start, românii au comandat 280.000 de produse, într-un ritm de 18.600 pe minut.

Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online din România, a anunțat reduceri de până la 40% pentru o selecție de peste 250 de produse incluse în campania de Black Friday din acest an.

Servicii

TARA Interactive, companie românească de dezvoltare de software, lucrează la o soluție bazată pe inteligență artificială ce reduce risipa alimentară și eficientizează resursele companiilor din industria agroalimentară.

Estimările Cargus de Black Friday arată o creștere numărului de expedieri cu 40% față de o perioadă obișnuită și cu 10% față de ediția de anul trecut.

Studii

În luna octombrie, așa cum s-a întâmplat și în luna precedentă, brandul Kinder, afiliat grupului Ferrero Romania, a continuat să fie lider pe piața de publicitate. Potrivit analizei de monitorizare a reclamelor radio, tv și presă scrisă efectuată de mediaTRUST în perioada 1-31 octombrie 2023, Secom s-a situat pe locul secund, în timp ce Catena a rămas pe poziția a treia.

Evenimente

Miercuri, 15 noiembrie 2023 are loc la Hotel Sheraton, a 9-a ediție „ESOMAR Connect ROMANIA 2023”, conferința locală a industriei de cercetare de piață.

GoTech World 2023, cea mai mare expo-conferință de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, a avut loc pe 8 și 9 noiembrie, la Romexpo, Pavilion B1.

Cea de-a doua ediție a GPeC SUMMIT din anul acesta – an ce marchează 18 ani de prezență pe piață a GPeC – a adus pe scenă speakeri internaționali de renume precum și specialiști locali și regionali. Concluziile evenimentului.

Ediția a VIII-a a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume este sărbătorită în România în perioada 8-23 noiembrie, cu un program bogat în inițiative pregătit de Ambasada Italiei, Agenția ICE-București, Camera de Comerț Italiană pentru România, Confindustria România, Consulatul Onorific al Italiei la Cluj-Napoca, Comites România și Academia Italiană a Gastronomiei.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *