Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 9 – 13 octombrie 2017

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 9 – 13 octombrie 2017.

În perioada 25 – 26 octombrie, la hotel Sheraton din Bucureşti, va avea loc o nouă ediţie a conferinţei retailArena REthink retail, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate comerţului tradiţional şi online din acest an. Revista retail-FMCG.ro, partener media al evenimentului, oferă 5 invitaţii gratuite.

În plină eră tehnologică şi de creştere a numărului utilizatorilor de smartphone, Google Consumer Barometer prezintă un studiu care reflectă interesul românilor faţă de comerțul online și în folosirea tehnologiei.

RetailRetail

Studiul Internaţional privind Afacerile Independente, realizat de Metro, are scopul de a cunoaște în profunzime atitudinea publicului față de antreprenori, cât și de a oferi perspective asupra provocărilor cu care se confruntă antreprenorii, asupra experienței acestora și a modului în care poate fi gestionată o afacere pentru a avea succes.

Credit foto: Shutterstock

Profi își continuă extinderea, inaugurând patru magazine în Ipoteşti, Ploieşti, Brăila şi Dărmănesti, rețeaua ajungând la 636 de unități.

FMCG

Peroni, brandul italian de bere premium numărul unu în lume, redeschide în centrul Bucureştiului Casa di Peroni, într-un spațiu care invită publicul la o experiență culinară autentic italiană, cu o abordare modernă. Aflată pe Calea Victoriei 17 (Linea/ Closer to the Moon), #CASADIPERONI va fi deschisă zilnic în perioada 6 Octombrie – 12 Noiembrie, începând cu ora 18:00.

Grupul de firme Smithfield, lider mondial în industria de creștere a porcinelor și procesare a cărnii de porc, a anunţat la finalul lunii septembrie că își extinde operațiunile pe piața din Europa prin achiziţia procesatorilor de carne Elit Cugir şi Vericom din România. Consiliul Concurenței a anunţat că analizează operaţiunea prin care Smithfield România SRL achiziţionează Elit SRL şi Vericom 2001 SRL.

Transavia, liderul pieței locale de carne de pui, a participat zilele acestea la o nouă ediție a târgului Anuga, cel mai important eveniment dedicat industriei agroalimentare la nivel global.

Inter Conecter, unul dintre cei mai importanţi importatori şi distribuitori de dulciuri Premium, reprezintă pe piaţa din România producători europeni de ciocolată de lux.

GOLDPLAST, companie lider de peste treizeci de ani în domeniul accesoriilor pentru masă, inaugurează noua linie de producţie pentru pahare turnate prin suflare, ca parte a unei strategii mai ample de investiţii în fabrica din Topoloveni.

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, marchează un an de la înfiinţarea reţelei proprii de magazine Gerovital, ajungând la 11 unități.

Studii

Conform studiului „Evoluția afacerilor în 2017” lansat azi de Valoria, în a doua jumătate a anului companiile au operat ajustări semnificative la valorile previzionate anterior pentru cifra de afaceri, profitul, numărul de angajați, nivelul salariilor și al investițiilor din acest an.

Salariile din mediul privat au crescut în medie cu 5,1% în acest an, arată datele ediţiei din acest an a studiului salarial şi de beneficii PayWell România, realizat de PwC România, pe un eșantion de aproximativ 100 de companii private, din sectoarele financiar-bancar, farmaceutic, industrial, retail și hotelier.

Servicii

Dorința de a fi un furnizor flexibil de servicii logistice a condus compania Gebrüder Weiss România către dezvoltarea unei rețele proprii de transport în regim de temperatură controlată, începând cu 2014, an care a marcat pentru companie lansarea unui nou serviciu de transport mărfuri alimentare, în regim tip FTL, atât la nivel local cât și internațional.

Evenimente

TransLogistica EXPO, Salonul Internațional de Transport și Logistică, cel mai amplu eveniment de profil din regiune, îşi deschide porţile tuturor celor interesaţi de transport, logistică şi industrii conexe, joi, 12 octombrie, ora 12.00.

Data Protection Conference, un eveniment organizat de Evensys în colaborare cu NNDKP, este Conferinta care te pregăteşte pentru conformarea la noul regulament privind protecţia datelor GDPR (General Data Protection Regulation), ce va avea loc pe 17 octombrie 2017 la  JW Marriott Hotel.

Retail & FMCG news – în fiecare zi, pe e-mail

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 9 – 13 octombrie 2017

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: