Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 21 – 25 ianuarie 2019

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 21 – 25 ianuarie 2019.

Retail magazineRetail

Carrefour România a înregistrat o creștere de 6,1% în 2018, România fiind a doua piață din lume pentru retailerul francez ca procent de creștere, după Argentina și piața cu cea mai mare creștere din Europa, conform datelor publicate de retailer.

Credit foto: Shutterstock

Pe parcursul întregului an 2018, grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, din care face parte și rețeaua MEGA IMAGE din România, a înregistrat vânzări de 62,8 miliarde euro, în creștere cu 2,5% față de anul anterior, la un curs de schimb constant.

E-commerce

Conform statisticilor și estimărilor GPeC, alături de estimările principalilor jucători din piața românească de e-commerce, valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 3,5 miliarde de euro în 2018, cu aprox. 30% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat 2,8 miliarde de euro.

Analize

Conform raportului Global Powers of Retailing 2019 al companiei Deloitte, cele mai importante 250 de companii de retail de la nivel global au înregistrat o creștere puternică în anul 2017.

Aproximativ 30% dintre liderii de afaceri consideră că ritmul creșterii economice globale va scădea  în următoarele 12 luni.

Evenimente

Lidl şi Telekom Romania sunt câştigătorii ediţiei din 2018 a competiţiei Deloitte Green Frog Award la nivel local.


Puteți citi și cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter, in english.


Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *